ASUS N550JV Dizüstü bilgisayarı ikinci el olarak aldım

Merhaba. ASUS N550JV Model 5-6 sene kullanılmış dizüstü bilgisayarı, 1300 TL karşılığında satın aldım. Güvendiğimiz bir bilgisayar servisine birisi bu laptopu satmış onlara. Biz de satın aldık. Ne yazık ki Toshiba Satellite P50-B-11U dizüstü bilgisayarımın anakartı kullanılamaz hale gelmiş. ASUS N550JV modelinde ekran kartı ve işlemci sorunsuz çalışıyor. Çok ilginç ama çok az hasar var, sankş 3 sene kullanılmış gibi görünüyor. Ekranı 1920X1080 çözünürlüğünde yani Full HD. Ancak işlemcisi Intel Core i7 4700HQ modeli. Benim bozulan Toshiba laptopumda ise Intel Core i7 4720HQ işlemci vardı. Aralarında sanırsam frekans haricinde fark yok. Intel Core i7 4720HQ işlemcisi 3.6 GHz TurboBoost hızlara çıkabilirken, Intel Core i7 4700HQ en fazla 3.4 GHz'e çıkabiliyor. Laptop normalde sıfır alındığında 16 GB RAM ile geliyor. Ancak bu dizüstündeki RAM'lerden birisi çıkarılmış sanırım. O yüzden 8 GB DDR3 RAM var sadece. 4 Tane RAM slotu var sanırım. CPU-Z ile baktığımda, 4 Slot gözükmekte. Servis, bu ürünü denemem için 3 gün süre verdi. Eğer memnun kalmazsam, ürünü ve paramı iade etme hakkım varmış. Beni üzen birkaç şey var ama ne yazık ki. Bu dizüstündeki USB portlarında temassızlık söz konusu ancak çok ciddi düzeyde değil gibi. Bunun dışında, Wi-Fi konusunda ne yazık ki Toshiba dizüstü bilgisayarımla kıyasla geride kalmış gibi görünüyor. Çünkü 802.11AC desteklemiyor. Wi-Fi listesinden baktığım zaman, modemim 5 GHz desteklemesine rağmen listede ne yazık ki 5 GHz olan Wi-Fi gözükmemekte. Modemim ASUS DSL-AC51 modeli oluyor. :)
ASUS N550JV Dizüstü bilgisayarın teknik özellikleri:
İşlemci: Intel Core i7 4700HQ (3.4 GHz)
Ekran kartı: NVIDIA GT 750M (4 GB) (GDDR3)
RAM: 16 GB (DDR3) (Benim ikinci el olarak aldığım dizüstünde sadece 8 GB RAM var)
Ekran: 1920X1080 (Full HD) (AH-IPS)
Cihazın genel görünümü:

20200615_221526.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yazık ki yok. Toshiba laptopumdaki 1 TB HDD'yi takmış bu cihaza. Yani hayatımda hiçbir zaman SSD deneyimleme şansım olmayacak gibi görünüyor. Bu arada, en güncel Windows 10 işletim sistemini kurdum ancak, lisans bulunamadı diyor. Yani bu laptop marka bilgisayar olmasına rağmen, lisans bulunamamış anakartta. Oysa benim bozulan Toshiba bilgisayarda, her formatta lisans otomatik etkinleşiyordu. Bunda nedense bu olmuyor. Ne yapmam gerekir?

Kurduğunuz sürüm Home Single Language mi? Dizüstü bilgisayarlar Home ürün anahtarı ile geliyor.
 
Kurduğunuz sürüm Home Single Language mi? Dizüstü bilgisayarlar Home ürün anahtarı ile geliyor.
Windows 10 Home sürümü bu zaten. Microsoft ISO indirme sayfasında, Microsoft'un kendine özgü USB flash belleğe yazan yazılımı var. Bilgisayara uygun olarak otomatik şekilde sürüm seçiyor ve USB flash belleğe yüklüyor. Bende öyle yaptım.
Kurduğunuz sürüm Home Single Language mi? Dizüstü bilgisayarlar Home ürün anahtarı ile geliyor.
Bu arada dizüstü bilgisayarın ses kartında bir gariplik var. Arada kendi kendine sesi biraz daha yükseltiyor ama videoyu ileri veya geri sarınca sanırım düzeliyor.
Bu arada cihazın BIOS sürümünü sitesinden güncelledim. ASUS'un Bios flash tool'unu kullanarak yaptım. Ancak bana bir formata patladı bunu yapmak. Az kalsın BIOS brick oluyor sandım. Birçok kez bilgisayar açılmadı, açılsada mavi ekran verdi. Hata kodunu unuttum. Ancak formatladım ve şuan sorunsuz çalışıyor.
Dostlar cihazı 2 gün daha kullanıp, iade edeceğim muhtemelen. Adam zaten ürünün uzun süre dayanacağının garantisini vermemiş. İşlemcisi ve ekran kartı sorunsuz çalışsa bile, cihazın ben çalıntı ürün olduğundan şüphelendim. Laptopun arkasındaki bazı etiketler sökülmüş görünüyor. Ayrıca Windows 10'u kurarken lisans soruyor. Hiçbir marka laptopta böyle birşey olmaz. Lisansı anakarta gömülü gelir. Kurulumu yaparken lisanslanması gerekir normalde.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı