ASUS N550JV - Windows 10 CS:GO Black Bar Sorunu

dessan44

Hectopat
Daha fazla  
Aylardır Technopat.net de dahil olmak üzere dolaşmadığım forum kalmadı fakat bu sorunuma bir çözüm bulamadım. Windows 8.1'de iken çeşitli yöntemlerle siyah kısımları kaldırıp tam ekran 4:3 çözünürlükte oyunumu oynayabiliyordum. Windows 10'a geçtikten sonra özellikle grafik sürücülerimin de güncellenmesinden kaynaklandığını düşündüğüm black bar sorunu başıma geldi.

Forumda da bir çok insanın başına geldiğini ve henüz çözüme ulaşamamış bir sürü konu yığını gördüm. Çeşitli çözümler üretilmiş ve sunulmuş fakat işe yaramamış. Çeşitli aracı programlar veya ekran kartı panellerinden ayarlamalar vs. hiç biri fayda etmedi. Intel kontrol panelinden çözünürlüğü 1024x768'e alıp tam ekrana ölçeklendirip öyle giriyorum yine olmuyor, halbuki 8.1'de oluyordu bu. Başına gelen ve bu sorunu çözen biri var mı bilmiyorum fakat yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlgili ekran kartı sürücüsü Ekran ayarlarından, "Tam Panel" yaparsanız sorununuz çözülecektir.
Çift ekran kartı kullanıyorum ve oyunu oynadığım Nvidia kartımın panelinde ekran ayarları bulunmuyor. O yüzden masaüstünde çalışan onboard kartımdan ekran çözünürlüğünü ayarlayabiliyorum. Fakat 1024×768 çözünürlüğe getirip tam ekrana ölçeklendir dediğim zaman masaüstüm tam ekran olsa da, oyunda hâlâ black bar sorunu devam ediyor. Sanırım bu sorun sadece benim gibi optimus teknolojili laptop sahibi Windows 10 kullanıcılarının başına geliyor ve çözüme de hâlâ kavuşamadı. Sorunun büyük ihtimalle Intel ekran kartımın sürücüsünden kaynaklandığını düşünüyorum. Bir şekilde Windows 8.1'de kullandığım eski sürücümü kurabilsem sorunum da çözülecek gibi fakat eski sürümler Windows 10 ile uyumluluk göstermiyor. Bu konuda bir bilginiz varsa veya başka bir yöntem biliyorsanız bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı