Asus N56VZ kurulum sonrası boot sorunu

Katılım
16 Ağustos 2013
Mesajlar
12
iAtkos MLU3 kurmaya çalışıyorum. Daha önce eski bilgisayarıma kurmuştum iatkos, fakat ekran kartı ve wifi kartı için kext olmadığından kaldırmıştım. Şimdi Asus n65vz'ye kurulum yaparken sorun çıkaran Nvidia ekran kartını devre dışı bırakıyorum, Wifi kartı desteklenmediği için ağ sürücülerini yüklemiyorum.

Diğer temel şeyleri değiştirmiyorum. Kurulum sorunsuz bir şekilde bitiyor,yeniden başlattıktan sonra mac osx kurulu HDD bölümünü seçtikten sonra elma'dan ilerisine gidemiyorum. Yani sistem boot olmuyor. İşin ilginç yanı, elmanın altına dönen imleç de gelmiyor. Kernel panic de vermiyor. Google'dan araştırmalarımda birçok kişinin kullandığım modele iatkos yüklediğini gördüm. O yüzden kurulabileceğini biliyorum ama bir noktada hata yapıyorum. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Notebook'un özellikleri şu linkte mevcut.

N56VZ - Notebook & Ultrabook - ASUS
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Bu arkadaş kurmuş, mesaj atarak yardım isteyebilirsin, boot parametresi ya da herhangi bir konu hakkında.

Bu da forum -->> Hackintosh
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet haklısın kendince bir yöntem bulmuş, en basiti insanelymac sitesine düşene kadar beklemek lazım... Yada farklı yöntemler deneyerek bir çözüm bulabilirsin... En önce AIDA adlı bir PC programı var onunla makinenin tüm bileşenlerini öğren kextleri o doğrultuda hazırla, o program DSDT çıkarmana da yardımcı oluyor.. Bunlar elinde hazır olsun... Sonra Biosta sata ahci olayını yap... Grafik kartını desteklemiyor şu an itibariyle sadece intel HD 4000 tümleşik işlemcili ekran kartını görecek ... Yüklemeyi yaptıktan sonra Chimera 1.11.1 bul ve yükle yeniden başlatınca otomatik olarak tümleşik ekran kartını tanıyacak makine... ve bol bol zaman harcıyacaksın!!! videolar izleyeceksin açılış parametreleri hakkında... Clover boot efi ile yükleme seçenekleri var videosunu izle, sonra en mantıklısı vmware ile unibeast + retail kurulum yapabilmen... Yeterince sabırlıysan başarabilirsin...
 
Anladığım kadarıyla bu arkadaş iatkos'u kendi bilgisayarına uyacak şekilde modifiye etmiş.Sonra bunu kendi ftp'sine yüklemiş.Şu an o sıkıştırılmış dosyayı indiriyorum,deneyip sonucu buraya yazacağım.
 
Onun içinde açıklamalı "beni oku" adlı dosya yüklemiştir umarız :D, giriş parametresi falan artık ne gibi destek verdi bilinmez... Kolay gelsin..
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı