Çözüldü ASUS N61vg CPU hangi CPU'ları destekler?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet9

Decapat
Daha fazla  
Laptopu baştan değiştirmek istiyorum. RAM biraz sıkıntı olabilir, DDR2 olması nedeniyle sadece hızını değiştirebileceğimi düşünüyorum. RAM sıkıntılı olduğu için CPU değişimi daha mantıklı geldi. Şu anda laptopta Intel Core 2 Duo P9600 var, bunu Intel Core 2 Extreme QX9300 ile değiştirebilir miyim ve nereden temin edebilirim?
RAM konusunda da sadece internette 2 GB RAM bulabiliyorum, bunun üstü bulunamaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle sokete uygun olan CPU listesini bırakayım:

Şimdi ise ASUS'un bu laptop içinde kullandığı CPU'lara bakalım:

Socket olarak Core 2 Extreme QX9300 uyumlu görünse bile 45W bir işlemci ve BIOS desteklemeyebilir, önermem. ASUS en yüksek konfigürasyonda T9600 kullanmış ve 35W, ekstra olarak o kasada daha önceden geldiğinden BIOS problemi olmaz. Aynı kasa içinde olmayan farklı CPU'lar takılınca bazen BIOS görmüyor ve modlamak falan gerekebiliyor. Dediğim gibi önermem ama Core 2 Extreme QX9300 takılabilir, çalışıp çalışmayacağını denemeden bilmek zor. En güvenli ve hızlı model verilere T9600 kullanmak olur.
Öncelikle sokete uygun olan CPU listesini bırakayım:

Şimdi ise ASUS'un bu laptop içinde kullandığı CPU'lara bakalım:

Socket olarak Core 2 Extreme QX9300 uyumlu görünse bile 45W bir işlemci ve BIOS desteklemeyebilir, önermem. ASUS en yüksek konfigürasyonda T9600 kullanmış ve 35W, ekstra olarak o kasada daha önceden geldiğinden BIOS problemi olmaz. Aynı kasa içinde olmayan farklı CPU'lar takılınca bazen BIOS görmüyor ve modlamak falan gerekebiliyor. Dediğim gibi önermem ama Core 2 Extreme QX9300 takılabilir, çalışıp çalışmayacağını denemeden bilmek zor. En güvenli ve hızlı model verilere T9600 kullanmak olur.

Çözüm

Öncelikle sağ olun hocam yardımınız için ama Intel Core 2 Duo T9900 belki daha iyi olabilir.
Eğer ki karşılaştırırsak T9900 daha mantıklı olabilir.
Şu anki https://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_2_Duo_Mobile/P7450_(Penryn).html
Sizin önerdiğiniz https://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_2_Duo_Mobile/T6600.html
Benim önerdiğim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Rica ederim. Görsele bakıp ters yazmışım, T9600 yazacaktım düzelttim mesajı. T9600 model içinde kullanılan en güçlü işlemci olmuş. Siz T9900 demişsiniz fakat modelde kullanılmamış ve uyumsuzluk olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…