Merhaba arkadaşlar. Daha önce Xeon işlemcinin uyup uymadığı ile ilgili konu açmıştım. Uyduğunu belirtmiştiniz. Fakat aynı soruyu tekrar soruyorum lakin bu sefer başka. Arkadaşlar geçen sefer ki postta tanıdığım bir internet kafeci 200 TL'ye anakartı uyumlu hale getirebileceğini söyledi. Siz de ne takacağını sor dediniz. Bugün sormaya gittim. Anakartım en fazla 3.2 Ghz destekleyebilirmiş ve ayrıca Xeon 5450 takabileceğini belirtti. 200TL'ye değer mi? Yaptırmalı mıyım? Yoksa kendim işlemciyi satın alıp kurmalı mıyım? Anakartın sitesinde işlemci desteğinde Xeon işlemci yok. Ben de olmamasına rağmen BIOS sürümünü en son olanından kurdum.
Arkadaşlar buyrun siz bakın daha öncesinde BIOS en son sürümdü fakat Quad Core Q8400'ü taktığımda ekrana görüntü gelmedi ve ayrıca kendini sürekli yeniden başlattı. 200 TL'ye yaptırayım mı? Ve ayrıca uyar mı uyarsa mavi ekran hatası alır mıyım? Karar sizin cevaplarınızı bekliyorum.
Az önce kasanın yan metaline anakart takılır diyen siz değil miydiniz? Bu yorum biraz iddialı olmuş.
BIOS modlamadaki amaç, güncel Microcode dosyalarını entegre etmektir. Bu dosyaları Intel paylaşır, Intel yayınlar. Biz de BIOS'a ekler, anakartın o işlemciyi "native" olarak desteklemesini sağlarız.
Az önce kasanın yan metaline anakart takılır diyen siz değil miydiniz? Bu yorum biraz iddialı olmuş.
BIOS modlamadaki amaç, güncel Microcode dosyalarını entegre etmektir. Bu dosyaları Intel paylaşır, Intel yayınlar. Biz de BIOS'a ekler, anakartın o işlemciyi "native" olarak desteklemesini sağlarız.
Öncelikle yorumumu sonradan düzelttim, iddialı konuşuyorum çünkü yaşadım. 775 pin anakartımda Quad 9400 ile 6-7 yıl deneyim yaşadım. Aynı anakartın yedeği vardı (sıfır) Xeon 5450 ile yaklaşık 1.5 yılda açılamaz hale geldi. Boş konuşuyor olsak yazmayız burda, umarım kelimelerimi dikkate alırsınız.
Öncelikle yorumumu sonradan düzelttim, iddialı konuşuyorum çünkü yaşadım. 775 pin anakartımda Quad 9400 ile 6-7 yıl deneyim yaşadım. Aynı anakartın yedeği vardı (sıfır) Xeon 5450 ile yaklaşık 1.5 yılda açılamaz hale geldi. Boş konuşuyor olsak yazmayız burda, umarım kelimelerimi dikkate alırsınız.
Arkadaş yapsın o zaman dediğinizi ben uyarımı yaptım. Madem kararlısınız kaliteli bir fan almanızı öneriyorum onuda Mert kardeşimiz önerir malum pin farkı olduğu için ısınacaktır.
Arkadaş yapsın o zaman dediğinizi ben uyarımı yaptım. Madem kararlısınız kaliteli bir fan almanızı öneriyorum onuda Mert kardeşimiz önerir malum pin farkı olduğu için ısınacaktır.