ASUS P5G41T-M LX Anakart Nereden Alınır?

GiSpam

Hectopat
Daha fazla  
Ben bilgisayarımı yenileceğim ama çok bütçem de yok. Bir tane anakart gördüm, adı ASUS P5G41T-M LX. Sizce nasıl ve en ucuz ne kadar bulunabilir? İnternette araştırdım satan Türk pek bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette sadece yabancı sitelerde bulduğum bir kart bende bu karttan arıyorum.
2. el alış veriş sitelerinde çok pahalı 250,00 TL den başlıyor fiyatları.

Siz bütçe belirtin elinizdeki parçaları söyleyin biz size önerelim.

100-150 arası fazlası için hafif bir opsiyon düşünürüm fakat yüksek meblalar işime gelmez . Zarar etmiş olurum.

Örneğin elinizdeki anakartta Xeon işlemci ile W10 çalıştığını söylemiştiniz. Ne derecede O.C. oluyor?
Benim anakartım MSI G41M-P33 Combo rezil bir halde.
W10 çalıştırmıyor. (hertürlü işlem gerçekleştirildi; microcode, update vs. vs. )
Ve rezil anakartımda FSB duvarı var. 342 den yukarı çıkamıyor.
Bununla kalsa iyi 1333 Mhz Ramlerin sadece 1066 Mhz kullanabiliyorum.
Not: Anakartım Xeon işlemciyle önyüklemede problem çekiyor. Ramlere yazdıramıyor ve W10 bende bu anakartla Xeon işlemciyle çalışmıyor. (eski işlemcimle stabil çalışıyor. (E7600))

Size zahmet anakartınızla ilgili belirttiğim hususlar hakkında bilgi verirmisiniz. Sizin tecrübeniz anakarttan ne umdunuz ne buldunuz. Xeon işlemci ve W10 uyumu ve dahası.

Ayrıca aradığım O.C. modelleri:
  • Gigabyte GA-EP45-UD3LR
  • Gigabyte GA-EP45T-DS3***
  • Gigabyte EP41-UD3L
  • ASUS-P5Q3
  • asus p5g41t-m lx
  • Gigabyte G41 Combo Rev.2.0
  • MSI P43-C51

Son düzenleme:
İşlemciden yana sıkıntı yok gayet güzel ve eski sistemine hayat veren bir işlemci tabi ki günümüzde de gücü bir yere kadar kısaca iş görür. Sen OC yapacaksan P45 yada P43 ve MSI olmayan model bir anakart almanızı tavsiye ederim. Benim anakartımda G41 chipset ve FSB olayı bunda da var OC denedim ve 3.09 GHz üstüne çıkamadım. Windows 10 konusunda sıkıntı yok BIOS modladığın da stabil ısınma olmadan güzelce çalışıyor. Mecbur 2. el alacaksınız Sahibinden ile sınırlı kalmayın Letgo'da çok güzel anakartlar vardı bir zamanlar ararken görmüştüm.

İşlemciden yana sıkıntı yok gayet güzel ve eski sistemine hayat veren bir işlemci tabi ki günümüzde de gücü bir yere kadar kısaca iş görür. Sen OC yapacaksan P45 yada P43 ve MSI olmayan model bir anakart almanızı tavsiye ederim. Benim anakartımda G41 chipset ve FSB olayı bunda da var OC denedim ve 3.09 GHz üstüne çıkamadım. Windows 10 konusunda sıkıntı yok BIOS modladığın da stabil ısınma olmadan güzelce çalışıyor. Mecbur 2. el alacaksınız Sahibinden ile sınırlı kalmayın Letgo'da çok güzel anakartlar vardı bir zamanlar ararken görmüştüm.
Kardo ilk öncelik W10. Sonra O.C. ama olmazsa mecbur senin anakartından alacağım. W10 platformunu kullanmak istiyorum bu anakartımla olmuyor. En son çare senin anakartından almak. Eğer başarabilirsem GTX 1050 Ti ile sistemi taçlandıracağım. Bana olan maliyeti toplamda güncel bir bilgisayara nazaran 250-350 TL daha ucuz bir muadil olacak. 2010' dan beri E7600 kullanıyorum. Bu yeni sistemle Bayağı giderim herhalde :D :)

Anakartın G-Skill 4x2GB DDR3 Ram destekliyor mu? Nerden sağlıklı bilgi alabiliriz?

Kardo ilk öncelik W10. Sonra O.C. ama olmazsa mecbur senin anakartından alacağım. W10 platformunu kullanmak istiyorum bu anakartımla olmuyor. En son çare senin anakartından almak. Eğer başarabilirsem GTX 1050 Ti ile sistemi taçlandıracağım. Bana olan maliyeti toplamda güncel bir bilgisayara nazaran 250-350 TL daha ucuz bir muadil olacak. 2010' dan beri E7600 kullanıyorum. Bu yeni sistemle Bayağı giderim herhalde :D :)

Anakartın G-Skill 4x2GB DDR3 Ram destekliyor mu? Nerden sağlıklı bilgi alabiliriz?
Buradan bellek desteğine bakabilirsin; GA-G41M-Combo (Rev. 2.0) | Anakart - GIGABYTE.

Aynı Analart ASUS P5G41T-M LX. bende Var Ve taa 2013 Yılında Aldım suan 2018 Yılındayız İntel core 2 E8400 işlemciyle kulanıyorum açmadığı oyun yok nerdeyse Bi Gta5 te BT1 DE kasarak açıyor ben zaten E-spor oyunları oynadığım için gerek yok zula - csgo - lol - euro truck similator 2 - call of duty 3 - Batilfeid 3 ve sayre ve sayre Yani Çok memnunum 4gb ram ile 1gb 128 bit Ekran karti ile :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı