ASUS P5KPL-SE SSD uyar mı?

Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏
IMG_1926.JPG

IMG_2067.JPG

Anakart: ASUS P5KPL-SE
SSD uyumlu mudur?

Bu ikisinden birini almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz Sata 2 destekli, sorun değil. Benim önceki sistemim de Sata 2 idi ve sorunsuz kullandım. Harddisk'e nazaran daha hızlı olduğu kesin. Benim yaptığım gibi ileride Sata 3 destekli daha üst sistem topladığınızda 2 kat daha hızlı kullanabilirsiniz. Ben Samsung 850 Evo kullandım, hâlâ kullanmaktayım. Attığınız linkteki markayı pek tavsiye etmiyorlar diye biliyorum. F/P olarak genellikle bu ürün tavsiye ediliyor :
Captcha Verification
Elbette ki güvendiğiniz daha uygun fiyata satan satıcılardan alabilirsiniz.🙂

Sisteminiz Sata 2 destekli, sorun değil. Benim önceki sistemim de Sata 2 idi ve sorunsuz kullandım. Harddisk'e nazaran daha hızlı olduğu kesin. Benim yaptığım gibi ileride Sata 3 destekli daha üst sistem topladığınızda 2 kat daha hızlı kullanabilirsiniz. Ben Samsung 850 Evo kullandım, hâlâ kullanmaktayım. Attığınız linkteki markayı pek tavsiye etmiyorlar diye biliyorum. F/P olarak genellikle bu ürün tavsiye ediliyor :
Captcha Verification
Elbette ki güvendiğiniz daha uygun fiyata satan satıcılardan alabilirsiniz.[emoji846]

Peki HDD’nin girdiği gibi SSD’ye de yer var mı? Sığar mı oraya?

En fazla 300'lük değerler alabiliyorsun anakartın ile. Yani okuma ve yazma 300'ü geçemez ama bunlardan önemli olan değer IOPS değeri. HDD'ye nazaran 1'' daha küçük olur SSD'ler. Adata SU650 indirimlerle 100 TL'ye kadar düşüyor.

Peki HDD’nin girdiği gibi SSD’ye de yer var mı? Sığar mı oraya?
SSD'ler 2.5 inç boyutunda oluyorlar, yani HDD(3.5) lere göre daha küçük. Bunun için satılan dönüştürücü kızaklar var. Veya benim de yaptığım gibi tek tarafından HDD yuvalarından bir tanesine sabitleyebilirsin. Kasanın içeirisinde sabit dursa yeter.

Peki SATA3 almam sorun çıkarır mı? SATA2 modeli yok mu?
SATA2 eski bir standart olduğu için SSD'ler SATA3'tür hep. Herhangi bir sorun olmaz.

Peki SATA3 almam sorun çıkarır mı? SATA2 modeli yok mu?
Hocam! Burada neden bahsettiğinizi tam olarak anlayamadım sanırım. SSD'den bahsediyorsanız, öyle bir seçenek yok. Anakartınız ve Sata kablonuz ile ilgili bir durum. Yani anakart Sata 3 veya Sata 2 desteklemeli. Ona göre de Sata 3 veya Sata 2 kablo bağlanır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı