Asus P5LD2-X BIOS Güncelleme

FlyTOFly

Hectopat
Merhabalar,
Bi süre önce bilgisayarım normal çalışıyordu. Sonradan küçük kuzenim oturduktan sonra birşeyleri kurcalamış kasayı felan açmış birşeyler yapmış. Ve şuan bilgisayarımı her başllattıgımda American Legens ekranında kasma oluyor. BIOS'a giriyorum kasmalar oluyor. BIOS güncelleme ile hallolabileceğini söylediler. Fakat 1 haftadır ugraştım ve yapamadım.

Asus P5LD2-X

İlk olarak sorunum : BİOS ekranıma girince Advanced bölümünde Tools yok. Ayrı olarak Tools sekmesi. BIOS'ta toolsa bidye bi bölüm yok yani bulamaıdm.

Diğer bir sorunum : ALT + (F2) yöntemi ile çözmeye çalıştım cd'ye yazdırdım BIOS güncel dosyalarını. Completed diyerek gördü fakat. Sonrasında ''Error ROM ID is not compatible with existing BIOS ROMID'' isim bir hata verdi ve bilgisayarı resetlemeden direk windowsu açmıyor öyle kalıyor orda. BIOS'u nasıl güncellerim.

Tek istediğim bu yukardaki sorunları yaşamadan BİOS'u güncellemek. Nasıl çözerim ve USB Flash ilemi yoksa cd'ye çekip atmam mı daha yararlı olur. Çok acil şekilde yardıma ihtiyacım var. Bilgisayarın performansı çok düştü çünkü.

USB belleğe sadece BIOS dosyasını kopyala ve tak, sonra yeniden başlat. Açılış esnasında direkt olarak USB aygıtını okut.
Galiba F8 ile yapılıyordu. USB aygıtını seç ve yüklemeyi dene. Yükleme esnasında güç kesintisi gibi durumlar olmazsa iyi olur.
Doğru BIOS dosyalarını attığından da emin ol derim.

Bios dosyasının güncel olduğundan eminim. Kesinti durumu ise şansıma kalmış birşey ama bunu göze alıyorum. Şuan dediğini denemeye başlıyorum. Haber veririm birazdan.

- - - Güncellendi - - -

Hocam şimdi dediğinizi yaptım 3 tane bölüm çıktı 1st: FLOOP DRİVE 2st:değişik birşey yazıyordu FLOOPY ile 2. seçeneği denedim fakat direk windowsu başlattı 3. seçenektede DVD-R gösteriyordu. Ne yapmam gerekli burda. CD'yede çektim dosyaları.

Galiba birincisi Floppy sürücüsü ve 3.'sü DVD okuyucunuz. 2. sıradaki USB belleğinizin ismi olabilir. 2. seçeneği deneyin veya dosyaları DVD veya CD'ye yazdırıp 3. seçenekten okutmayı deneyin.

Galiba birincisi Floppy sürücüsü ve 3.'sü DVD okuyucunuz. 2. sıradaki USB belleğinizin ismi olabilir. 2. seçeneği deneyin veya dosyaları DVD veya CD'ye yazdırıp 3. seçenekten okutmayı deneyin.

Hocam seçeneklerinde hepsini denedim fakat direkt olarak Windows'u başlatıyor. CD'ye yazdım dosyaları yine aynı fakat CD'ye yazma şeklim mesela. Dosyayı LD2X0213.ROM olarak attı bende bunu P5LD2X.ROM olarak değiştirerek attım başka bir forumdan görmüştüm. Bilginiz olsun.

Ayrıca rarlı şekilde değilde direkt rardan çıkartıp tek tek attım iso formatındamı atmam gerekli.

Son düzenleyen: Moderatör:

Deneyip durumu ileticem teşekkürler.

Fakat anlatımının linki hasarlı bi bilgi içermiyor. Ne yapmam gerekli nasıl öğrenebilirim.

Birde BIOS'u resetlemeyi dene. Eski haline dönerse BIOS üzerinden de yapabilirsin. Ve sana önerim, senin için değerli olan kişisel dosyalarını D:'ye atıp C'ye temiz bir format çekmen olacaktır.
Ve bundan sonra bir geri dönüşüm noktası oluştur kendine. Her seferinde format atmakla uğraşma yani. Haber bekliyorum senden. Tabi gece oldu yatayım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…