ASUS P5QL Anakart'a hangi RAM'ler takılır?

8 GB RAM ile kullanan varmış.

Bu DDR ve DDR2 anakartlarda eğer uzun yıllar aynı RAM kullanıldıktan sonra var olanın yerine yeni bir RAM takıldığında veya var olanın yanına RAM eklendiğinde görmeyebiliyor. Bununla ilgili saçma gelebilir ama şöyle bir yorum duymuştum: "RAMler yerine alışmış."

P5Q Serileri maksimum 4+4+4+4'ten 16 GB'a kadar destekler zaten bildiğim kadarıyla.

Burda yazıyor hocam
Toplam 4 GB destekliyor hocam. 32 Bit işletim sistemi kullanıyorsanız.

1604432200788.png

Toplam 4 GB destekliyor hocam. 32 Bit işletim sistemi kullanıyorsanız.

Eki Görüntüle 725146
Yok hocam Windows 10 pro 64 bit kullanıyorum

8 GB RAM ile kullanan varmış.

Bu DDR ve DDR2 anakartlarda eğer uzun yıllar aynı RAM kullanıldıktan sonra var olanın yerine yeni bir RAM takıldığında veya var olanın yanına RAM eklendiğinde görmeyebiliyor. Bununla ilgili saçma gelebilir ama şöyle bir yorum duymuştum: "RAMler yerine alışmış."

P5Q Serileri maksimum 4+4+4+4'ten 16 GB'a kadar destekler zaten bildiğim kadarıyla.
Ozaman kendi Ramlerimi elimden çıkarıp yeni Ramlerden 2 tane daha alıp takmam daha mı doğru olur ?

Yok hocam Windows 10 pro 64 bit kullanıyorum

Ozaman kendi Ramlerimi elimden çıkarıp yeni Ramlerden 2 tane daha alıp takmam daha mı doğru olur ?
Alın iki tane daha RAM, kesin çözülür diyemiyorum çünkü o kadar tecrübe etmedim. Hemen iki tane daha almadan önce BIOS güncellemesini denemek lazım. Yoksa boşa para vermiş olursunuz, elinizden çıkartmanız da biraz zor. BIOS güncellemesini de tecrübeli birileri varsa onlara yaptırın bence.

Eğer sizin için 8 GB RAM olmazsa olmaz ise iki tane 4 GB RAM alın. Ama önce bir tane alıp deneyin. Olursa ikinciyi alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı