Asus P5QL-E BIOS Güncellemesi

ByUzman

Hectopat
Ben yeni OCZ 120 GB SSD aldım ama bir görüyor bir görmüyor, sıkıntılı. En son güç kablosu ve SATA kablosunu değiştirdim, şuan pek sıkıntı yok gibi duruyor.. Bu yüzden BIOS güncellemesi yapmak istiyorum. Sizce BIOS'u güncellemeli miyim? Performans açısından da bir artış olur mu? Anakartım Asus P5QL-E. İşletim sistemi Windows 7 32 Bit...

Bunun iki nedeni olabilir. Biri SSD'nin Firmware'inin güncel olmaması, diğeri ise anakartın BIOS'unun güncel olmaması. Anakartınızın BIOS sürümlerine baktım. SSD'lerin tanımaması ile ilgili bir şey yazmıyor. BIOS sürümleri daha çok bellek ve işlemci uyumluluğunu iyileştirmiş. Güncelleyince pek bir performans artışı olacağını söyleyemem ama güncellemeyi tavsiye ederim.

P5QL-E-ASUS-1104.zip

Dosyanın içindeki ROM dosyasını FAT32 ile formatlanmış belleğe atın. Belleği PC'ye takıp BIOS'a girin. Boot sekmesinden EZ Flash'ı çalıştırıp güncellemeyi yapın.

Bir de aldığınız SSD'nin tam modeli nedir?

EZ Flash dediğin sanırım program dimi ? OCZ Agility 3 120GB

Biraz araştırma yaptım, EZ Flash BIOS'ta çalıştırmam gereken programmış. Çok teşekkür ederim, şuan dediğinizi yapıcam.

- - - Güncellendi - - -

Güncellemeyi sayenizde yaptım, çok teşekkür ederim. SSD'nin Fimware güncel olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı