Asus P6X58D-E Anakart Bios Update Sonrası Açılış Sorunu

mkep

Hectopat
Merhabalar, Başlıktaki anakartımın 2010 yılı olan bios firmware'si ile 2TB ve üzeri raid0 yapamıyordum, kapasite yüksekliği nedeniyle, ancak Asus sitesindeki son bios firmware ile bu sorunun aşıldığını görüp BIOS update yaptım. Ancak Bilgisayarda bir sorun baş gösterdi sorun şu; bilgisayar açma butonuna basılınca ekrana daha ilk açılış bilgileri gelmeden 2 kez kendiliğinden açılıp 2 sn sonra kapanıyor ve üçüncüsünde PC normal olarak başlıyor, her seferinde aynısı oluyor. Tüm BIOS ayarlarıyla oynadım sonuç alamadım, Sn. Recep baltaş'tan ve ekibinizden yardım bekliyorum. Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok önemli olmamakla birilikte bu sorun anakartın RAM ve FSB frekansını sabitlemesi esnasında olur. İlk açılışta anakart RAM frekansını tespit eder ve FSB hızını buna göre ayarlar. Eğer RAM'ler yüksek frekansta ise bunun düşürür. Bunu yapabilmek için ise kapanıp yeniden açılır.

Ya RAM'leri değiştirin, ya işlemciyi desğiştirin ya da eski BIOS'a geri dönün.

Çok önemli olmamakla birilikte bu sorun anakartın RAM ve FSB frekansını sabitlemesi esnasında olur. İlk açılışta anakart RAM frekansını tespit eder ve FSB hızını buna göre ayarlar. Eğer RAM'ler yüksek frekansta ise bunun düşürür. Bunu yapabilmek için ise kapanıp yeniden açılır.

Ya RAM'leri değiştirin, ya işlemciyi desğiştirin ya da eski BIOS'a geri dönün.
Recep bey, ramlerim default olarak 1066 Mhz de çalışıyordu aynı sorun devam edince, 1600Mhz değerini de denedim(zaten çalışması gereken kutudaki yazan değerdi) Ancak sorun düzelmiyor, anlamadığım nokta, eski BIOS da FSB hızını eşitlemeye uğraşmıyor mu ? O neden kapanıp açılma sorununu yapmıyor da yeni tarihli BIOS'a update ettiğimde bu sorun oluyor? RAM veya işlemci değiştirmek şu an için mümkün görünmüyor benim için, o yüzden sizin tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var, bir yolu yok mu bunun? Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de şöyle bir şey var: eski anakartlarda BIOS yonga boyutu çok küçük olduğundan (mesela 4 MB) yeni bir özellik eklemek için işlemci destek tablosunudan bir işlemci için desteği kesmiş olabilirler. Bu yüzden de reset atıyor olabilir. Ayrıca, reset atmasının bir nedeni de RAID ROM'unu yüklüyor olması olabilir. Yani sistem çalışıyorsa buna alışacaksınız ya da downgrade edeceksiniz. Ya da işlemciye voltaj vereceksiniz. Yani önce sorunun kaynağını bilmek gerek tam olarak.

Recep bey, ramlerim default olarak 1066 Mhz de çalışıyordu aynı sorun devam edince, 1600Mhz değerini de denedim(zaten çalışması gereken kutudaki yazan değerdi) Ancak sorun düzelmiyor, anlamadığım nokta, eski BIOS da FSB hızını eşitlemeye uğraşmıyor mu ? O neden kapanıp açılma sorununu yapmıyor da yeni tarihli BIOS'a update ettiğimde bu sorun oluyor? RAM veya işlemci değiştirmek şu an için mümkün görünmüyor benim için, o yüzden sizin tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var, bir yolu yok mu bunun? Saygılarımla.

Anladım, sorun anakarttan raid,ide veya achi seçsemde oluyor denemiştim ancak işlemci voltaj artırımını denemedim,dediğiniz gibi sorunun kaynağını bulamıyorum. Hiçbir kaynaktanda yerli veya yabancı bu tip bir sorunla karşılaşan yok gibi, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Söylemeden geçemeyeceğim videolarınızı sıkı takip ediyorum ve sizin gibi en dip ayrıntısına kadar konuları ele alıp, öğretici ve bilgilendirici video hazırlayan olduğunu düşünmüyorum. Tebrikler, başarılar.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı