ASUS P8H77-V LE RAM Görmeme Sorunu

Ajensc

Hectopat
ASUS P8H77-V LE 4 DIMM 32 GB 1333 MHz

i7 2700k 3.5 GHz 8MB önbellek işlemcili sistemim var. Dün -Kingston HyperX Beast 16 GB(2x8GB) 1600MHz DDR3 CL9 KHX16C9T3K2/16X- ürününü ikinci el olarak satın aldım. RAM'leri taktığımda ekrana görüntü gelmedi. Çıkarıp tek tek taktım, slotları değiştirdim yine çalışmadı ikisi de. Sonra ASUS P8H61-M LX 2 DIMM max 16 GB 1333 MHz.

i5 2300 sistemimde denedim RAM'ler sıkıntısız çalıştı.

Sizce bunun sebebi anakart uyumsuzluğu mudur yoksa BIOS uyumsuzluğu mudur? BIOS'tan halledilebilecek bir şey ise hiçbir bilgim yok denecek kadar az.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümünüz güncel mi? Güncel değil ise güncelleyip deneyin. BIOS sürümü güncel ise BIOS'u CMOS pilinden sıfırlayarak deneyin. Daha önceden farklı bellek ile overclock profili kaydettiyseniz sıkıntı bazen bundan kaynaklanabiliyor. Daha önceden sistem farklı bir RAM ile çalışıyor muydu? Elinizde bu sistem ile çalışan farklı bir RAM var mı?

BIOS sürümünüz güncel mi? Güncel değil ise güncelleyip deneyin. BIOS sürümü güncel ise BIOS'u CMOS pilinden sıfırlayarak deneyin. Daha önceden farklı bellek ile overclock profili kaydettiyseniz sıkıntı bazen bundan kaynaklanabiliyor. Daha önceden sistem farklı bir RAM ile çalışıyor muydu? Elinizde bu sistem ile çalışan farklı bir RAM var mı?
Merhaba, cevabınız için teşekkürler. İlk defa bir forumla ilgilendiğimden ceza yemişim bir süredir yazamıyordum. Bilgisayarda zaten hali hazırda kullandığım 2x8 1333 MHZ Kingston RAM var. Diğerleri olmayınca tekrar bunları taktım öyle devam ediyorum. Aslında diğer sistemimde çalışıyor yeni aldığım RAMler de ben biraz 32 GB RAM yazısını görüp kendimi tatmin etmek istiyorum. Ve de kafama takılıyor neden çalışmıyor diye.
BIOS'u güncellemedim,şimdi onu güncelleyeceğim. Ve BIOS'u güncellemek dışında RAM frekansları olsun diğer işlemci veya farklı ayarlarla ilgili olsun hiçbir bilgim yok. Yardımlarınıza ihtiyacım olacaktır [emoji39]

Merhaba, cevabınız için teşekkürler. İlk defa bir forumla ilgilendiğimden ceza yemişim bir süredir yazamıyordum. Bilgisayarda zaten hali hazırda kullandığım 2x8 1333 MHZ Kingston RAM var. Diğerleri olmayınca tekrar bunları taktım öyle devam ediyorum. Aslında diğer sistemimde çalışıyor yeni aldığım RAMler de ben biraz 32 GB RAM yazısını görüp kendimi tatmin etmek istiyorum. Ve de kafama takılıyor neden çalışmıyor diye.
BIOS'u güncellemedim,şimdi onu güncelleyeceğim. Ve BIOS'u güncellemek dışında RAM frekansları olsun diğer işlemci veya farklı ayarlarla ilgili olsun hiçbir bilgim yok. Yardımlarınıza ihtiyacım olacaktır [emoji39]
BIOS'u güncelleştirmeden önce dediğiniz gibi pili çıkarıp takarak sıfırladım RAMler sıkıntısız 1333 MHZ çalışıyor. BIOS'a girerek 1600 mhz yapmaya çalıştım ancak sanırım işlemcimin desteklediği MHZ 1333 olduğundan yine görüntü alamadım. İ7 2700K için siteden baktım 1333 desteklendiği yazıyor. Yine de 1600 MHZde çalıştırabilir miyim

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı