Asus P9X79 PRO Sistem Açılmıyor ve 36 ve 19 Q-Code Hatası

korhan_23

Hectopat
Merhabalar,

Asus p9x79 pro anakart aldım. Fakat bir türlü çalıştıramadım. İşlemci intel i7 4820k ve CMZ8GX3M2A1600C9 dualkit corsair 2x4 gb ram var. Bios update yapıyorum. Fakat 4502 olan update için 36 ,4607 olan bios update yaptığımda da 19 hata kodunu almaktayımdır. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mıdır ?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sorunu tam olarak anlatsanız daha çok yardımcı olabiliriz. Bios da mı takılıp kalıyor ? Yada hiç görüntümü gelmiyor ? CMOS Clear ile bios'u sıfırlayıp deneyebilirsiniz.

Hocam hiç görüntü gelmiyor. Anakartta hata kodlarını gösteren display ekranında son bios güncellemesini yaptıktan sonra 19 kodu görünmekte ve cpu'ledi kırmızı olarak yanmaktadır. Clear bios yapmadım henüz. Bir onu da yapayım bakalım neler olacak. Tek endişem cpu ve anakart uyuşmazlığı. Fakat Asus'un sitesinde uyumlu diye yazıyordu. Aynı şekilde ram'ler de listede uyumlu diye yazıyordu. Tek sıkıntı bios'tan mıdır hocam ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sorunu tam olarak anlatsanız daha çok yardımcı olabiliriz. Bios da mı takılıp kalıyor ? Yada hiç görüntümü gelmiyor ? CMOS Clear ile bios'u sıfırlayıp deneyebilirsiniz.

Adam zaten tam olarak anlatmış aslında. Debug Code vermiş. Burada sana düşen kullanma kılavuzunu indirip koda bakmak ve hatanın nedenini görmek.

36 ve 19 bellek sorunlarına işaret etmekte. İşlemci iyi monte edilmediyse ya da bellek montajı hatalı ise bu sorun olabilir. Bunları kontrol etmenize rağmen sorun devam ediyorsa farklı bellek deneyin.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı