Asus Phoenix RTX 2060 80 Derece olması normal mi?

%90 fan hızında 77-80 biraz fazla. Fan hızına dikkat etmemiştim. Ama gene de tek fanlı olmasından dolayı normal karşılıyorum ben.
35 derece ortam sıcaklığı, kasanın önünde 3 hava çeken arkasında ise 1 adet egzoz fan mevcut ama tek fanlı kart olduğundan dediğiniz gibi normal sanırım.
Boştaki sıcaklık normal. Yük altında da fanı maksimum devire alabilirsiniz Afterburner ile.
Asus gpu tweak 2 ile fan devirlerini yükseltiyorum. Bir farkı yoktur herhalde.
Bence gayet normal bir sıcaklık telaş etmelik bir durum yok.
Sadece uzun süre oyun oynarsam bir sıkıntı olur mu diye endişeleniyordum.
 
RTX 2060 için 88 dereceye kadar sorun olmaz.

1.jpg
 
RTX 2070 Gaming Z modeli kullanıyorum BF5 BF4 oynarken 82 derece oluyor ama PUBG , CSGO oynarkende 60ı geçmiyor. Oynadığınız oyun, kasanın durduğu yer bunlar çok önemli. Ağır oyunlar oynuyorsanız ısınması normal.
 
Konuyu hortlatmış gibi olacağım ancak kasanın yeri ve kasanın ön kapağının soğutmadaki önemini yakın zamanda anlamış bulunmaktayım. Msı Rtx 2060 ventus XS modeline sahibim ve kasam 4 fanlı Corsair Spec Delta rgb. Benim ekran kartım da sizin ekran kartınız gibi oyunlarda 78-79 derece civarında geziyordu ve fan hızı otomatik ayarda olmasına rağmen %80 civarındaydı. Kasamı masamın üstüne aldım ve fanların hava çekmesini için fanların önünde bulunan kasa ön kapağını söktüm. Msı afterburner ile fan profil ayarı yaptım. Artık en zorlu oyunlarda bile saatlerce oynasam dahi ekran kartımın %72 fan hızında 72 dereceyi geçtiğini görmedim. Umarım işinize yarar çünkü yüksek fan hızında olmasına rağmen ısınma durumu benim çok canımı sıkmıştı. İyi günler dilerim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı