ASUS Prime A320-MK anakatta GHz sabitleme

Sa1ih

Femtopat
Daha fazla  
ASUS Prime A320M-K anakartım bulunmakta eskiden Ryzen 3 220G bir işlemci kullanmaktaydım yeni Ryzen 5 3600 işlemciye geçtim işlemcinin normal de 3.6GHz iken 4GHz ve üstüne çıkıyor bu da CPU voltajını 1.406 çıkarıyor bundan kaynaklı. CPU sıcaklığı oyundayken 85-90'lara kadar yükseliyor bu anakartta CPU voltajını ve GHz sabitleyebileceğim alternatif bir yol var mıdır çoğu yerde araştırdım ama bulamadım. Bazı ASUS bazı anakart modellerinde direkt CPU GHz sabitleniyor. İstediğin değerde ASUS'un A320M-K modelinde bu seçenek bulunmamakta. CPU voltajını değiştirerek bu soruna çözüm buluabilir miyim ya da anakartı mı değiştirmem gerekir?

1.jpg

1.jpg

2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
CPB kapatıp kullanmanı öneririm eğer OC bilgin yok ise. Yapabileceğin en mantıklı çözüm bu olur. İşlemcinin performansından %10-15 kadar ödün verip sıcaklıklarda ciddi düşüş sağlayabilirsin. AAA oyunlarda etkisi yok denecek kadar az.

CPB kapatıp kullanmanı öneririm eğer OC bilgin yok ise. Yapabileceğin en mantıklı çözüm bu olur. İşlemcinin performansından %10-15 kadar ödün verip sıcaklıklarda ciddi düşüş sağlayabilirsin. AAA oyunlarda etkisi yok denecek kadar az.

Şu an kullandığım stock soğutucu kule tipi bir soğutucu alsam iş görür mü ne önerirsiniz? Gözle görünür düşme yaşanırmı ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı