Asus Prime B350 Plus Anakart için RAM önerisi

ThunderYK

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
incehesap.com sitesinden Asus anakart ve Corsair RAM almıştım. Anakart uyum listesinde belleklerin kodu vardı ancak yanında (Ver5.30) yazıyordu, sorun olmaz diye düşündüm ama bana gelenler ilk versiyon belleklermiş. O yüzden belleklerden sadece birini kullanabildim. Bu sorunu iletince belleklerin iadesini yapacaklarını, yeni bellek siparişini verebileceğimi söylediler.

Sizden ricam yeni bellekleri seçmemde bana yardımcı olmanız, uyumlu belleklerin listesi burada.

Listede bu belleklerin kodu bulunuyor ancak 2 yerde geçiyor, yine birinin yanında versiyon detayı var diğerinde yok. Versiyon detayı bulunanı yüksek frekans kullanmak mümkün, diğerinde 2133MHz kullanılabilir yazıyor.

Ben de araştırmaya devam ediyorum, yarın sabah direkt para iadesi almamın mümkün olup olmadığını da soracağım ancak incehesap.com sitesinden öncelikli olmak üzere tavsiyelerinizi bekliyorum. Eğer para iadesini direkt yaparlarsa diğer sitelerden de sipariş verebilirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Merhaba,

Bende aynı durumu merak ediyorum. Bugün vatana gidip alacağım ramin versiyon bilgisini de isteyeceğim. Aklıma takılan tek soru ise şu, ramlerin üzerinde bu versiyon bilgileri yazıyor mu? Nasıl anlıyoruz mesela 5.30 versiyon olduğunu? Bir şeyler bulabildiyseniz paylaşır mısınız?

Hocam merhaba,

Ramlerin versiyon bilgisi hakkında bir detay yazan hiçbir yere denk gelmedim açıkçası ama benim durumumu açıklayayım size.

Ramler uyumsuz denildi ve iade yapıldı, ardından ben uyumlu ram seçtim listeden ve kendilerinde olan bir tane bulup. Teknik servisten denemelerini rica ettim sağolsunlar denediler. Yine sorun çıktı, önceki ramlerde olduğu gibi 2×8 kitin ikisini de görüyor ama 1 tane ram kullanımına izin veriyor yani büyük ihtimalle bunda da iade edilende de uyumsuzluk söz konusu değil, anakarttan kaynaklı dediler ve anakart Asus servise gönderildi. Önümüzdeki hafta içerisinde ordan dönüş yapılır ona göre isterseniz buraya yazarım, ancak vatandan alacaksanız orda test isteyin sonradan başınız ağrımasın

Anakart destek bölümünden uyumlu model numaralarını aratarak istediğini satın alabilirsin.

Peki sizden rica etsem en son aldığınız ve teknik serviste denenen ramlerin slot numaralarını yazabilir misiniz? Hani şu cmk - cmu ile başlayan parti numarası. Bende bugün ona göre bir ram seçip alayım.
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Anakart destek bölümünden uyumlu model numaralarını aratarak istediğini satın alabilirsin.

Sorun da oradan kaynaklanıyor. QVL listesinde olan ramlerin parti noları aynı fakat versiyon numaraları farklı bu sebeple orada yer alan ramlerin biri 2133 sabit olarak çalışırken versiyonu yüksek olan ram 2933 e çıkabiliyor. Bu sebeple versiyonu düşük olan ile yüksek olanı nasıl ayırt edebilirim onu bilemiyorum. İnternette bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi maalesef bulunmuyor. Sonuç olarak kullanıcılarda Asus prime plus ile ram uyumsuzluğu yaşıyorlar.

İsterseniz direk olarak Asus'u arayıp net bilgi alın öyle bir durum varsa.

İsterseniz direk olarak Asus'u arayıp net bilgi alın öyle bir durum varsa.

Bugün en son çare öyle yapacağım fakat Asus prime plus ile kullanılandığı ram uyumlu çalışan biri olursa en azındna aynı ram parti numarası olanı alıp test edilmiş ve hali hazırda tecrübe edilmiş olması daha çok tatmin edici olacaktır benim için. O yüzden varsa kullanan soruyorum. Cevaplarınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Hocam denettirdiğim ikinci ram şu:

Corsair Vengeance RGB 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2666MHz CL16 Gaming Ram - CMR16GX4M2A2666C16 - incehesap.com

Listede direkt olarak geçiyor versiyon detayı olmaksızın ancak kesin çalışıyor dersem yanlış olur. Anakartımdan kaynaklı bir sorun olduğu belli olmadığı sürece kesin çalışıyor diyerek sizi yanlış yönlendirmek istemem ama bu ramler takıldığında slotlarda iki ram de görüyordu BIOS ekranında.

Tekrar çok teşekkür ediyorum.

Aynı anakartı kullanan bir arkadaşım ile de konuştum ve oda CMK16GX4M1B3000C15 olan rami kullanıyormuş tek modul 16 gb ve sorunsuz çalıştığını ve 2933 ü aldığını söyledi. Tabi BİOS güncellemesi ve içeriğindeki değişikliklerin ardından bende bu rami almaya karar verdim. Normalde tercihim tek slot değildir ama maalesef böyle bir durum olduğu için kullanıcı deneyimleri bir hayli önem kazanıyor. Hem size hem de almayı düşünen arkadaşlara yol gösterir umarım. Bu akşam montajlarım biter ve test ederim. test ardından tekrar sonuçları yazarım.

Tekrar merhaba,

Dün ürünlerimi aldım ve gelip kurulumları tamamladım. Ryzen 5 1600 ve asus prime plus işlemci ve anakartım. Ram konusunda vatanda bir hayli konuştuk baktık ettik ve asusun QVL listesinde yer alan versiyonlu ramlerden CMU16GX4M2C3000C15 version 5.30 olanını aldım ve sorunsuz iki bellekte 2933 hızda çalışıyor.

Yaptıklarım ise şunlar;

Önce Biosu güncelledim ve ardından Bios içinde bulunan ramlarin hızının aşırtıldığı yeri aktif ettim. Başka bir müdahalede bulunmadım.

Şimdilik testler yapıyorum. Bir sorun ile karşılaşırsam burayı güncellerim.

O anakatt için CMK16GX4M2C3000C15 numaralı RAM kullanın. Hiç bir sorun yaşamazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…