Gereksiz. Temel kullanıcı için bilmeden yapmanız daha çok zarara yol açar, değmez. İşlemci için sadece Ryzen Master'dan Auto O.C seçip optimize edebilirsiniz, diğerlerine tavsiye etmem.
Hocam bir tık biliyorum. Değerleri kademe kademe yüselterek stabil çalışmasına bakacağım da, sıcaklıktan yana sorunum da yok. İşlemci ve ekran kartım bir tık ocli, işlemcim 4.7GHz ekran kartının tam değerini hatırlamıyorum ama yapabilirsem ikisine de bir tık daha OC yapacağım. Onun dışında RAM'lerimi hiç ellemedim, sorun şu ki RAM'lerimin 2 tanesi 3000 diğer ikisi 3200 MHz ve XMP açınca stabil çalışmıyor mavi ekran yiyorum. Manuel olarak MHz'yi 3000e çekip gecikme sürelerini ayarlayacağım böyle stabil çalışırsa 3000 MHz olan RAM'leri 3200 MHz'ye ocleyip gitgide gecikme sürelerini düşürmek istiyorum sizce bunda sakınca var mıdır?
Sakınca çok lakin eğer farklı çip ise açılsa bile ileride mavi ekran yemene sebebiyet verebilir. Keşke Dual channel alsaydın çok baş ağrıtıyor bu tip durumlar.
Hocam öncelikle ya 16 GB ya 8 GB'ya da 32 GB kullanmalısın. 24 GB kullanmak zaten önerilmiyor kaldı ki üstüne farklı çip RAM kullanıyorsun. Elindeki tüm RAM'leri satıp ya 32 GB ya da 16 GB Dual kit almanı öneririm.
PC'yi yeni aldım pek bütçem yok en fazla 4+4 satıp diğer 8+8'in aynısından alabilirim yani 4x8 32 yapabilirim diğer türlü biraz zorlar.
Ama yine de çok abartmadan bir denemek istiyorum 3000e ya da 3200e çekmeyi.
Deneyebilirsin fakat çok bir şey bekleme.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.