ASUS Prime B450M-K BIOS güncellemesinden sonra mavi ekran hataları

Ducuk

Decapat
Katılım
1 Şubat 2019
Mesajlar
32
Neredeyse 1 yıl sonra BIOS'umu güncelledim ancak paso mavi ekran yiyorum olduk olmadık yerde, hiçbir şey yapmasam da oluyor, oyun oynasam da. Soracak olursanız donanımım:
  • RTX 2060
  • Ryzen 5 1600X
  • 2*8 16 GB 3200MHz
Ayrıca yakın zamanda DDU ile ekran kartı driverlarımı silip yeniden yükledim.

Minidump dosyaları

Ayrıca BIOS'umu güncellemeden öncede mavi ekran hataları alıyordum arada sırada, ayda 2-3 kere oyun oynarken falan ama çok araştırmamıştım nedenini, onların da dosyasını atmayı isterdim ama nedense minidump klasöründe yoktular, sadece bu attıklarım vardı.
 
Evet, haklıymış fakat şaşırdım doğrusu normalde kutudaki numaralar yazar iki bellekte de.

Sen diğer dediklerimi yap, ek olarak şunu da yap.

Ekran kartı sürücüsünü güvenli mod da DDU ile eski sürücüyü silip yeni ve en güncel olanını yükleyin, dikkat edin internetiniz kapalı olsun siz yeni sürücüyü kurar iken Windows arka da eski tarihten kalma bir sürücüyü yükler ve sizde sürücüyü yükleyince üst üste sürücü kurmuş olursunuz.
 
Tamamdır.


Bu gün yeniden mavi ekran verdi ama nedense Minidump klasöründe yeni hiç bir şey yok, kodunuda göremedim çünkü mavi ekran 1 saniyeden kısa durdu ekranda neredeyse.
Bu dosyanın olabileceği başka bir konum var mıdır acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi baktım nedenini bilmiyorum ama hata ayıklama bilgisi "Otomatik Bellek Dökümü" olarak ve MEMORY.DMP'ye kayıtlanmasına ayarlanmış. Dediğin gibi MEMORY'nin boyutu çok yüksek, bunun içinden kayıtları ayırmanın bir yolu var mı? Yoksada Minidump olarak ayarladım hata kaydını artık sonraki sefere bakıcaz.
 
Eki Görüntüle 484815Arkadaşın dediği şekilde sanırım çünkü kutuda dual kodu var.

Dostum merhaba. Sanırım benzer anakart ve aynı ramlere sahibiz. Ben de senin gibi çeşitli mavi ekran hataları almaya başladım. XMP kapatınca sistem daha stabil oluyor gibi geldi bana. Sen sorununu çözebildin mi? Acaba ram veya anakartta kronik bir sorun mu var?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı