ASUS Prime B450M K II anakarta 2. M.2 SSD nasıl takılır?

• Konuyu başlatan EiA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 217

EiA

Femtopat
Daha fazla  
500 GB alanım var artık yeterli gelmiyor. 1 TB M.2 alacağım fakat var olan M.2'yi de kullanmak istiyorum. Anakartın da 2. slotu yok diye biliyorum. Harici bir şekilde M.2 kullanma yöntemleri var galiba. Bu konuda farklı önerilerinizi bekliyorum.

500 GB alanım var artık yeterli gelmiyor. 1 TB M.2 alacağım fakat var olan M.2'yi de kullanmak istiyorum. Anakartın da 2. slotu yok diye biliyorum. Harici bir şekilde M.2 kullanma yöntemleri var galiba. Bu konuda farklı önerilerinizi bekliyorum.
İki yöntem var:
1- PCI-E X1 portuna çevirici ile takacasınız. (Küçük ekran kartı girişine benzeyenler.)
2- SATA portu çevirici ile takacaksınız. (Klasik HDD, SATA SSD takar gibi.)

Takamazsın.

PCIe X1 dönüştürücü bulman zor, bu şekilde taksan bile tatmin edici hızlar vermeyecektir. Zira 2.0 portu o, ve X1 hızında.

PCI-e X1 slotunun önünü ekran kartının boyutu engellemiyorsa dönüştürücü ile M.2 takabilirsin.
Ekran kartım Rx 6700 xt. Dönüştürücü nasıl bir şey. Nasıl araştırabilirim?

İki yöntem var:
1- PCI-E X1 portuna çevirici ile takacasınız. (Küçük ekran kartı girişine benzeyenler.)
2- SATA portu çevirici ile takacaksınız. (Klasik HDD, SATA SSD takar gibi.)
Bahsettiğiniz ürünlerin linkini atabilir misiniz?

Takamazsın.

PCIe X1 dönüştürücü bulman zor, bu şekilde taksan bile tatmin edici hızlar vermeyecektir. Zira 2.0 portu o, ve X1 hızında.
Yani önermiyorsun

Bahsettiğiniz ürünlerin linkini atabilir misiniz?
X1 için:

SATA için:
Amazon

M.2 SSD'niz iki çevirici ile de 500 mb/s olucak, onu belirtiyim. Onun dışında hiçbir sorun yok.

X1 için:

SATA için:
Amazon

M.2 SSD'niz iki çevirici ile de 500 mb/s olucak, onu belirtiyim. Onun dışında hiçbir sorun yok.
İnternette yaptığım araştırmalarda pcie x4 daha hızlı olduğu söyleniyor. Orico PCI-E 3.0 x4 M.2 NVME ve NGFF SSD Çift Slot Dönüştürücü Adaptör Kartı işime yarar mı bu linkteki

İnternette yaptığım araştırmalarda pcie x4 daha hızlı olduğu söyleniyor. Orico PCI-E 3.0 x4 M.2 NVME ve NGFF SSD Çift Slot Dönüştürücü Adaptör Kartı işime yarar mı bu linkteki
Anakartınızın girişi X1 Gen 2. Yani o adaptörü zaten takamazsınız, taksanız bile birşey değişmez hız olarak.

Şu girişlere bir bakın, birde attığınıza:
1738878377926.png

An
Anakartınızın girişi X1 Gen 2. Yani o adaptörü zaten takamazsınız, taksanız bile birşey değişmez hız olarak.

Şu girişlere bir bakın, birde attığınıza:
Eki Görüntüle 2417718
Anladım, teşekkür ederim. Sen olsan ne yapardın? M2 yi yenisiyle değiştirmek mantıklı mı?

An

Anladım, teşekkür ederim. Sen olsan ne yapardın? M2 yi yenisiyle değiştirmek mantıklı mı?
Alan yeterli değilse hertürlü bir depolama ihtiyacınız var ve SATA ile M.2 SSD'ler aynı fiyatta neredeyse. Oyüzden çevirici kullanmanızı öneririm.
Yarın birgün başka cihaza takarsınız veya satarsınız. Tabi size kalmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı