İki yöntem var:500 GB alanım var artık yeterli gelmiyor. 1 TB M.2 alacağım fakat var olan M.2'yi de kullanmak istiyorum. Anakartın da 2. slotu yok diye biliyorum. Harici bir şekilde M.2 kullanma yöntemleri var galiba. Bu konuda farklı önerilerinizi bekliyorum.
Ekran kartım Rx 6700 xt. Dönüştürücü nasıl bir şey. Nasıl araştırabilirim?PCI-e X1 slotunun önünü ekran kartının boyutu engellemiyorsa dönüştürücü ile M.2 takabilirsin.
Bahsettiğiniz ürünlerin linkini atabilir misiniz?İki yöntem var:
1- PCI-E X1 portuna çevirici ile takacasınız. (Küçük ekran kartı girişine benzeyenler.)
2- SATA portu çevirici ile takacaksınız. (Klasik HDD, SATA SSD takar gibi.)
Yani önermiyorsunTakamazsın.
PCIe X1 dönüştürücü bulman zor, bu şekilde taksan bile tatmin edici hızlar vermeyecektir. Zira 2.0 portu o, ve X1 hızında.
X1 için:Bahsettiğiniz ürünlerin linkini atabilir misiniz?
İnternette yaptığım araştırmalarda pcie x4 daha hızlı olduğu söyleniyor. Orico PCI-E 3.0 x4 M.2 NVME ve NGFF SSD Çift Slot Dönüştürücü Adaptör Kartı işime yarar mı bu linktekiX1 için:
Dark DK-AC-PEM1X PCI Dönüştürücü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Dark DK-AC-PEM1X PCI Dönüştürücü fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Dark DK-AC-PEM1X PCI Dönüştürücü özelliklerini incele, 179,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
SATA için:
Amazon
M.2 SSD'niz iki çevirici ile de 500 mb/s olucak, onu belirtiyim. Onun dışında hiçbir sorun yok.
Anakartınızın girişi X1 Gen 2. Yani o adaptörü zaten takamazsınız, taksanız bile birşey değişmez hız olarak.İnternette yaptığım araştırmalarda pcie x4 daha hızlı olduğu söyleniyor. Orico PCI-E 3.0 x4 M.2 NVME ve NGFF SSD Çift Slot Dönüştürücü Adaptör Kartı işime yarar mı bu linkteki
Anladım, teşekkür ederim. Sen olsan ne yapardın? M2 yi yenisiyle değiştirmek mantıklı mı?Anakartınızın girişi X1 Gen 2. Yani o adaptörü zaten takamazsınız, taksanız bile birşey değişmez hız olarak.
Asus Prime B450M-K II AM4 Soket Anakart
Asus Prime B450M-K II AM4 Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Şu girişlere bir bakın, birde attığınıza:
Eki Görüntüle 2417718
Alan yeterli değilse hertürlü bir depolama ihtiyacınız var ve SATA ile M.2 SSD'ler aynı fiyatta neredeyse. Oyüzden çevirici kullanmanızı öneririm.An
Anladım, teşekkür ederim. Sen olsan ne yapardın? M2 yi yenisiyle değiştirmek mantıklı mı?