ASUS Prime B650M-R anakarta göre sistem tavsiyesi

Bütçe
Max 30K

MfT_TR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde ASUS Prime B650M-R anakart var bu anakart için en iyi işlemci ve en iyi ekran kartı nedir? Bu anakarta göre bir sistem dizmek istiyorum. Bütçem biraz dar, anlayanlar ne tavsiye eder öğrenmek istedim.

Ryzen 5 7500F RX9060 XT 16 GB sağlam kule tipi soğutucu DDR5 16 GB RAM olursa 32 GB daha iyi olur en basit düzgün sistem bu olur fiyat düşerse ekran kartını 8 GB yapılabilir. Bütçeyi söylersen daha düzgün öneri yapılabilir.

Ryzen 5 7500F RX9060 XT 16 GB sağlam kule tipi soğutucu DDR5 16 GB RAM olursa 32 GB daha iyi olur en basit düzgün sistem bu olur fiyat düşerse ekran kartını 8 GB yapılabilir. Bütçeyi söylersen daha düzgün öneri yapılabilir.

Birkaç kişiden RX9070 XT önerisi aldım, arada çok var mıdır senin dediğin ile? İşlemci için Ryzen 5 7500F bende beğendim ama AMD Ryzen 7 7800x3D öneriyorlar sence hangisi daha uygun olur? Bütçem 30k en fazla. Sıfırdan toplamaya çalışıyorum sadece anakart var şu an. Daha kasa, işlemci, soğutucu cart curt hepsini toplayacağım. Teşekkürler bu arada.

Birkaç kişiden RX9070 XT önerisi aldım, arada çok var mıdır senin dediğin ile? İşlemci için Ryzen 5 7500F bende beğendim ama AMD Ryzen 7 7800x3D öneriyorlar sence hangisi daha uygun olur? Bütçem 30k en fazla. Sıfırdan toplamaya çalışıyorum sadece anakart var şu an. Daha kasa, işlemci, soğutucu cart curt hepsini toplayacağım. Teşekkürler bu arada.
Dostum, 30 bin TL bütçe diyorsun ama 9070 XT şu anda piyasada 32 bin TL. Öncelikle hangi çözünürlükte oyun oynayacağını belirlemen gerekiyor: 1080p mi, 2K mı yoksa 4K mı? Ekran kartını buna göre seçersin.

Sana tavsiyem, zaman geçmeden RAM işini halletmen. Belleklerde şu sıralar sıkıntı var ve zamlar kapıda. Render, AutoCAD vb. uygulamalarla uğraşmıyorsan ve sadece oyun oynayacaksan 7800X3D alman çok gerekli değil. Oyun performansı açısından 7500F ile arasında çok büyük bir fark yok; tabii oyundan oyuna değişir ama 7800X3D üst düzey bir işlemci.

Bence senin yapman gereken, 7500F işlemci ve mümkünse 32 GB DDR5 RAM tercih etmek. Ekran kartı konusunda ise 16 GB 9060 XT çok rahat işini görür; 18–20 bin TL aralığında iyi seçenekler bulabilirsin. Tavsiyem 3 fanlı modellere yönelmen; 2 fanlı alan arkadaşlarımın kartları 3 fanlılara göre daha fazla ısınıyor ve aralarında fiyat olarak çok fark yok. Ayrıca Sapphire markalardan uzak durmanı öneririm; pin giriş yerlerinde sıkıntılar yaşanıyor, kartlar yanabiliyor. Bu yüzden piyasada daha az tercih ediliyor ve daha ucuza satılıyor.

Bu dediklerim senin için daha fiyat/performans olur ve yeni çıkacak çoğu oyunu rahatlıkla oynatır. Alacağın sistem ileride çok rahat yükseltmeye açık olur. Önce soğutucunu geliştirirsin, sonra işlemcini satıp 7800X3D veya 9800X3D’ye geçersin. Ardından ekran kartını satıp o zamanın yeni teknolojisine sahip, daha iyi bir fiyat/performans kartına geçersin. Bu şekilde yapacağın yükseltmeler cebini yormaz; her seferinde 10 bin TL civarında ekleyerek güncelleme yapabilirsin.

Son olarak, bunların hepsi için iyi bir güç kaynağına ve doğru kasa boyutuna sahip bir sistem seçmen ileride elini çok rahatlatır.

Arkadaşın dediği gibi 7500F ve 9060 XT ve 16 GB RAM aldığında 30k tamamlanıyor zaten. PSU kasa ve soğutucu için bir 5K daha lazım en azından.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı