Çözüldü ASUS Prime H610M-R D4 sistemde BIOS güncellemesi nasıl yapılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ketcupinyo

Picopat
Daha fazla  
ASUS anakartımda nasıl güncelleme yapacağımı bilmiyorum, biri yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, aşağıdaki linkten son BIOS sürümünü indirip klasöre çıkartın. Ardından çıkarttığınız BIOS cap dosyasını USB belleğin içine atıp BIOS'a geçin. Attığım videoya göre kurulumunu yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ASUS anakartımda nasıl güncelleme yapacağımı bilmiyorum, biri yardımcı olabilir mi?

📥 Adım 1: BIOS Dosyasını İndir

1. ASUS’un resmi web sitesine git:
    👉 Resmi DesteÄi | ASUS Türkiye
  2. Arama kısmına "Prime H610M-R D4" yaz ve anakart modelini seç.
  3. “Destek” sekmesine gir → “Sürücüler ve Yardımcı Programlar” → “BIOS & Firmware”
  4. En güncel BIOS sürümünü indir.
  5. İndirilen .zip dosyasını aç, içindeki .CAP dosyasını FAT32 formatlı USB belleğe kopyala.

🛠️ Adım 2: BIOS Flashback (EZ Flash) ile Güncelleme

Bu anakartta EZ Flash özelliği vardır. BIOS menüsü üzerinden yapılır.

1. Bilgisayarı aç ve DEL tuşuna basarak BIOS'a gir.
  2. BIOS menüsünde üstteki sekmeden "Tool" bölümüne geç.
  3. ASUS EZ Flash 3 Utility” seçeneğine tıkla.
  4. USB belleği seç → BIOS .CAP dosyasını bul ve seç.
  5. Ekrandaki talimatları takip ederek güncellemeyi başlat.
  6. Güncelleme tamamlanana kadar sistemi kapatma veya yeniden başlatma.

⚠️ Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Güncelleme sırasında elektrik kesilmemesi çok önemlidir. Mümkünse kesintisiz güç kaynağı (UPS) kullan.
  • BIOS güncellemesi sonrası bazı BIOS ayarları sıfırlanabilir. XMP (RAM profili), boot sıralaması gibi ayarları tekrar kontrol et.

📥 adım 1: BIOS dosyasını indir

1. ASUS'un resmi web sitesine git:
    👉 Resmi DesteÄi | ASUS Türkiye
  2. Arama kısmına "Prime H610M-R D4" yaz ve anakart modelini seç.
  3. “Destek” sekmesine gir → “sürücüler ve yardımcı programlar” → “bıos & firmware”
  4. En güncel BIOS sürümünü indir.
  5. İndirilen. ZIP dosyasını aç, içindeki .CAP dosyasını FAT32 formatlı USB belleğe kopyala.

🛠️ adım 2: BIOS flashback (EZ Flash) ile güncelleme

1. Bilgisayarı aç ve del tuşuna basarak BIOS'a gir.
  2. BIOS menüsünde üstteki sekmeden "tool" bölümüne geç.
  3. ASUS EZ Flash 3 Utility” seçeneğine tıkla.
  4. USB belleği seç → BIOS .CAP dosyasını bul ve seç.
  5. Ekrandaki talimatları takip ederek güncellemeyi başlat.
  6. Güncelleme tamamlanana kadar sistemi kapatma veya yeniden başlatma.

⚠️ dikkat edilmesi gerekenler

• Güncelleme sırasında elektrik kesilmemesi çok önemlidir. Mümkünse kesintisiz güç kaynağı (UPS) kullan.
  • BIOS güncellemesi sonrası bazı BIOS ayarları sıfırlanabilir. XMP (RAM profili), boot sıralaması gibi ayarları tekrar kontrol et.

Hocam bende içinde Windows 10 yüklü olan bir format belleği var bu bellek ile BIOS Update yapılır mı, yapılırsa sağlıklı olur mu?

Merhaba, aşağıdaki linkten son BIOS sürümünü indirip klasöre çıkartın. Ardından çıkarttığınız BIOS cap dosyasını USB belleğin içine atıp BIOS'a geçin. Attığım videoya göre kurulumunu yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm

Atacağım bellek format belleği. Yani içinde Windows 10 kurulu. BIOS'u güncellerken format atmaya çalışır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı