ASUS Prime Z690-P D4 bilgisayarın güç ışığı hızlı yanıp sönüyor ve açılmıyor

bluenchanter

Megapat
RAM
Corsair Vengeance RGB PRO 32GB(2x16GB) 3600MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
INTEL Core i7-13700KF 5.4GHz 24MB
Ekran kartı
ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 OC 8GB
Anakart
ASUS PRIME Z690-P D4 5333MHz(OC) DDR4
Merhaba. Başlıkta belirttiğim gibi bilgisayarımın güç ışığı hızlı hızlı yanıp sönüyor ve açılmıyor. RAM'leri sökerek çalıştırabiliyorum. RAM'leri çıkarıp takınca da eski haline geliyor ve düzgün çalışıyor. Fakat 5-6 gün sonra aynı hatayı veriyor. RAM'leri sök tak yapınca yine düzeliyor. RAM'de belki sorun vardır diye yenisini aldım, onda da aynı şekilde bu devam etti. (Anakart sitesindeki listedeki RAM'lerden birini aldım.)

İki RAM kullanıyorum, anakart kitapçığında gösterildiği gibi 2. ve 4. slotlara taktım (işlemciye yakın olan).

Anakart sitesinde bakınca hızlı hızlı yanıp sönmenin "DRAM algılanmadı" demek olduğunu gördüm.

Sizce sorun anakarttan veya güç kaynağından mı kaynaklanıyor? Elimde başka anakart ve güç kaynağı olmadığı için test etmem mümkün değil. İnternette bu sorunu yaşayan çok fazla kişi var ama hiç kimse nasıl çözdüğünü yazmadan ortadan kaybolmuş.

Şu an PC'yi açabildim normal şekilde kullanıyorum. RAM'leri çıkart tak yapınca düzeliyor ama 5-6 gün sonra tekrar aynısı oluyor.

Bir Memtest yapın her ihtimale karşı benim RAM'ler bozuk çıkmıştı sizinkisi başka bir şeyden kaynaklı büyük ihtimalle ama bir deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…