Asus R9 270X Crossfire Yapma

mucky19

Hectopat
Sistemim şu şekilde;
  • M5A97 LE R2.0 anakart
  • FX 8320 AMD işmeci
  • 8 GB 1600 MHz RAM
  • 1 TB harddisk
  • Asus 2 GB R9 270X 1.1 GHz Ekran Kartı
  • Thermaltake Litepower 600w power
Crosfire yapmak istiyorum.

1. 600w lık power 2. ekran kartını taşıyabilecek mi?
  2. Ekran kartım Asus. Farklı bir marka aynı model ekran kartı (Sapphire R9 270x 1 GHz) crossfire için uygun mudur ya da performans kaybı olur mu?
  3. Benim ekran kartım 1120 MHz, aynı ekran kartının 1000 MHz olanı da var. 1000 MHz olanı taksam sorun olur mu?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemde CrossFire da yapsanız verim alamazsınız. Ayrıca giriş orta seviye kartlarda yapılması mantıklı değil. %100 verim alamıyorsunuz. Elinizdekini satıp tek bir kart almanız daha mantıklı olacaktır.
PSU yeterli, farklı marka da kullanabilirsiniz. Frekansların eşit olup olmaması da önemli değil.

İkinci kartdan %40-50 seviyelerinde performans alacağımın farkındayım. ve 2.el uygun fiyata bulduğum için bu yöntemi seçtim. Bu ekran kartı oyunlarda gayet performanslı mesela yeni çıkan NFS Payback oyununu 1400*900 çözünürlük de en yüksek ayarlarda oynatıyor ama 35-40 FPS ile. Crossfair ile FPS 50-60 a çıkar diye düşünüyorum ki bu benim için yeterli. Tek kaygım frekans uyumsuzluğu ve PSU yetersizliği idi. Frekansların farklı olmasının sorun olmayacağını söylediniz teşekkür ederim ama PSU yeterliliği konusunda emin olmadım. Şöyle ki;

Ekran Kartı(180W) * 2 = 360W
İşlemci = 125W
Diğer Bileşenler = 100W

Toplamda yaklaşık 585W güç tüketecek bu durumda (yük altında değilken). Benim PSU 600W ve gerçek anlamda 600W güç vermiyor diye biliyorum. Bu durum sorun teşkil etmez mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı