ASUS R9 285 ve Q8300 Darboğaz

Daha fazla  
Öncelikle iyi akşamlar dilerim. Bigisayar toplama karar verdim ve parçaları tek tek alıyorum. İlk olarak şuan indirimde olan ASUS R9 285 modelini satın aldım. Bu kartı diğer işlemci vb parçaları alana kadar şuan kullandığım bilgisayarda kullanmak istiyorum. Bu konuyla ilgili sorularım olacaktı öncelikle sistemimi belirteyim

Anakart : ASUS P5P43TD/USB3
İşlemci : İntel Core Quad Q8300 2.5 ghz 4 Çekirdek
RAM : 4 GB 1333mhz Kingston
PSU : 550 W
1-Bu sisteme ASUS R9 285 modelini takarsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Oynayacağım oyun CS:GO olacak başka oyun oynamıyorum ve bütün ayarları lowda oynayacağım.

2-PSU yeterli olur mu?

3-Ekran kartımı bu sisteme taksam zarar görür mü?Zarar görme ihtimali varsa dolapta durmasını tercih ederim :)

Ekran kartınızı sisteme taktıgınız zaman zarar görmesi için PSU dan gelen gücün dengesiz olması gerekir. Eger kaliteli bir güç kaynağınız var ise herhangi bir problem olmayacaktır. Darbogaz konusuna gelecek olursak işlemcinizin günümüzdeki rakibi FX4300 olabilir. FX4300 biraz daha iyi performans veren bir işlemci. Buna bakarak bir darbogaz olacagını söyleyebilirim fakat son çıkan bütün oyunları rahatlıkla oynarsınız. İşlemci açısından FPS kaybınız illa ki olur. Yani 100 FPS almanız gereken yerde örnek veriyorum; 80 FPS alırsınız ama genel anlamda akıcı bir oyun deneyimi elde edersiniz. PSU konusu kafama takıldı açıkcası. Kasanızı açın. Güç kaynağınız üzerinde yazan degerlerin fotoğrafını çekerek buraya koyun. Ona göre tekrar yorum yapalım. CS:GO için o işlemci ve o ekran kartı sıkıntısız bir şekilde istediginizi verecektir. Bu arada hayırlı olsun.

Kullandığınız monitör Full HD ise dar boğaz oluşmaz. Açıklayıcı değil ama konu uzun forumda bir çok konu var ancak şu mantıkla git oyun ağır grafiklere sahipse yük grafik kartında olur eğer cs go gibi düşük grafiklerde yük işlemcinde olur tahminime göre 150 fps alırsın cs go da bu işlemciyle o da senin için sorun oluşturmaz. Yani sıkıntı yok devam.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı