Asus R9 390 vs Msi GTX 970

• Konuyu başlatan Alphz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 668

Alphz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu iki ekran kartı arasında kararsız kaldım. 390 1300TL, 970 1455 TL . R9 390 8GB avantajı var fakat güç tüketimi çok fazla. 970 ise 155TL daha pahalı fakat güç tüketimi az ama o da 4GB değil 3.5 GB. Yani baya arada kaldım. Güç tüketimini hesaplayınca oynadığım süreyle, yıllık 80TL civarına geliyor yani 5 TL'de 400TL daha fazla vereceğim R9 390 alırsam. Sizce ne yapayım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 970 almayı göze koyduysan eğer ona vereceğin para ile R9 390X alabilirsin. Güç tüketimine fazla takılmana gerek yok. Sonuçta 24 saat oyun oynamıyoruz değil mi?
GTX 970'in birçok avantajı var fakat R9 390 daha fazla FPS sunuyor. Ayrıca GTX 970 3.5 GB değil, 4 GB. Sadece 0.5 GB diğer 3.5'e oranla 100-150 MHz daha yavaş çalışıyor. 6 GB VRAM isteyen oyunları bile rahatlıkla oynatır. GTX 970'e 3.5 GB VRAM sahibi diyen insan kulaktan dolma bilgiler ile bilgisiyar bildiğini iddia eden insandır.

Eskiden oyunlar çoğunlukla Geforce için optimize edilirdi. Şimdilerde AMD kendini çok geliştirdi ve artık oyunlar hangisi için optimize ediliyor farketmiyor bile, bu sorunlar son yıllarda çok hızlı bir şekilde kalkıyor. Nvidia tercihi genelge hep bu yüzden olurdu tabi bunun sebebi çoğunlukla referans ve pazar sektörüydü. Bence eğer gerçekten @JaroxJamaica 'nın dediği gibi güç konusunu kafana takmadan R9 390 al derim. Hatta AMD Gaming Evolved gerçekten Geforce Experience'e kalite konusunda çok yaklaştı.

Hesaplamışşsın yıllık parasını.Yani yılda 80tl 5 yılda 400tl eder.GTX 970 3.5 gb vram olmasa direk onu al derdim ama bu şekilde de bilemiyorum.Bence güç tüketimi önemli 148W nerede 275W nerede ? GTX 970 alırsan 155tl daha fazla ödeyeceksin.Peki güç tüketimini saymassak hangi kart oyunlarda daha performanslı?

390'ın dengi çoğu durumda gtx980'dir, 970 sırf herkes iyi diyor diye alınması mantıklı bir kart değil, dolar yükselmeden önce o kart 1000 tl'nin altındayken alınabilirdi ama 100 tl aşağı bir fiyata daha performanslı bir kart alabiliyorken de düşünmemen gerekir bence.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı