ASUS ROG 14 vs MacBook M4 Pro/M5 14"

Bütçe
90000

Mainstein

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
1tb
Merhaba.

ASUS G14 zeyphrus Ryzen 9 270 + RTX 5050 versiyonu ile MacBook Pro arasında kaldım. Sizce benim durumumda hangisi mantıklı? 14 inç olmak zorunda büyük laptopları sevmiyorum.

ASUS G14 16GB/1TB RTX 5050 = 85bin TL.
M4 Pro 24GB/512GB =97bin TL.
M5 16Gb/512GB = 82bin TL.

Oyun oynamayı neredeyse bıraktım ancak ara ara ufak şeyler oynuyorum hala haftada 1 gün gibi. Veri bilimi ile uğraşmayı planlıyorum. Yüksek lisans yapma durumlarım da var. iPhone'dan Samsung'a geçiş yaptığımdan ekosistem de olmayacak ama 3 yıldır macOS kullanıyorum (Mac mini ve Air kullanıyorum) ve Windows çok kötü durumda diyorlar stabilite açısından.

Öte yandan Windows uygulamaları için Pararells vs. kullanmak istemiyorum. Mac minide bunu çok çektim. Oyun oynamak istediğimde mecburen GeForce NOW kullanıyorum. Şu anda gigabit internetim var ama bu internete her an sahip olmadığımdan bulut gerekmeden oyun da oynayabileceğim bir cihaz daha mantıklı gelmeye başladı.

Özet olarak kullanım alanım: %20 oyun %50 günlük kullanım %30 veri bilimi, ders vb. creative işler için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pil batarya olarak MacBook'den daha iyisi yok diyebilirim.
Zaten Zephyrus serisi de aynı çatıda ince ama çok performanslı bir model değil
Sizin için stabilite önemliyse MacBook olmasından yanayım ama zorunlu olarak Windows'taki uygulamaları kullanmanız gerekiyorsa Windows tabii ki

Ve 5050 gibi düşük performans (5000 serisi içinde) 90 bin TL vermek pek mantıklı gelmiyor şahsen

Pil batarya olarak MacBook'den daha iyisi yok diyebilirim.
Zaten Zephyrus serisi de aynı çatıda ince ama çok performanslı bir model değil
Sizin için stabilite önemliyse MacBook olmasından yanayım ama zorunlu olarak Windows'taki uygulamaları kullanmanız gerekiyorsa Windows tabii ki

Ve 5050 gibi düşük performans (5000 serisi içinde) 90 bin TL vermek pek mantıklı gelmiyor şahsen

14 inç boyutunda ASUS ROG Flow Z13 dışında adamakıllı bilgisayar yok burada. 5050 mecburi biraz.

Daha önceden zaten Mac denemissiniz ve kendinize göre gayet yorumlamıssınız, burada tercihi sizin vermeniz daha doğru olur bence. Yazdıklarınıza göre Windows tarafına daha ağırlıklısınız ama anladığım kadarıyla.
14 inç boyutunda ASUS ROG Flow Z13 dışında adamakıllı bilgisayar yok burada. 5050 mecburi biraz.
Ülke neresi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı