ASUS ROG FX553VE-DM407 vs Monster Abra A5 V13.3

emrullah.ylmz

Kilopat
Katılım
25 Eylül 2018
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İş analisti
Üniversite öğrencisiyim ve 3-4 yıldır ertelenen bilgisayar alımımı bu sene gerçekleştirme imkanım doğdu. 5000-5500 bandında bütçem var. İki bilgisayar arasında günlerdir kararsız kaldım. Tasarım olarak Monsteri sevemesem de, Asus Teknik Servis konusunda düşünmeme sebep oluyor. Gerek donanım, gerek tasarım ve gerekse satış sonrası hizmet olarak değerlendirip, şu iki model arasında seçim yapmama yardımcı olabilir misiniz?
Ek olarak, farklı önerilerinize de açığım.
Şimdiden teşekkür ederim...

Asus ROG VS Monster Abra A5 V13.3
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hem ASUS hem Monster bilgisayar kullanmış biri olarak söyleyeyim %20000 Monster.
Benim talihsizliğim olabilir belki ama ASUS senin de belirttiğin gibi Türkiye'de teknik servis hizmeti rezalet bi' durumda. 2-3 sefer teknik servise gönderdikten sonra iade talep ettim onda bile hesabıma faturada yazan miktarın 200₺ eksiğini yatırmışlardı. Tüketici Hakem Heyetine başvurarak paramı almıştım. İademi aldıktan sonra Abra A5 13.1.1 almıştım ASUS maalesef yanından geçemez.
 
İki model içinde Asus'un bu modelinden kesinlikle uzak dur. Geçen sene bakmıştım bu modele. Tek fanlı ve ısınma sorunu olan bir model. Ekran çok kötü. İşlemcisi de monstere göre kötü. Artık oyunlarda işlemci faktörü çok öne çıktı. Yeni oyunlarda 4 çekirdekli işlemciler çok zorlanıyor. 8. Nesil i5 daha iyi olur ilerisi için. İlla ikisinden birini alacam diyorsan kesinlikle monster almalısın.
 
İlla ikisinden biri demiyorum ama şu an bütçem bu iki cihaza yetiyor. Bu iki cihaz dışında bu bütçeye uygun bir öneriniz varsa dinlerim.
 
İlla ikisinden biri demiyorum ama şu an bütçem bu iki cihaza yetiyor. Bu iki cihaz dışında bu bütçeye uygun bir öneriniz varsa dinlerim.
Bu fiyatlarda Türkiyede önereceğim 1050ti li yok. Ama yurtdışından bunu önerebilirim.


MSI GV62 8RE-016 15.6" IPS GTX 1060 i5-8300H 8 GB Memory 1 TB HDD 128 GB SSD Windows 10 Home 64-Bit Gaming Laptop -- ONLY @ NEWEGG MSI GV62 8RE-016 15.6" IPS GTX 1060 i5-8300H 8 GB Memory 1 TB HDD 128 GB SSD Windows 10 Home 64-Bit Gaming Laptop -- ONLY @ NEWEGG - Newegg.com
 
Asus'un teknik servisi çok kötü. Bende Asus FX553VE-DM416 var memnunum cihazdan ama. Tuşu kopmuştu ve güç adaptörü ezilmişti. Güç adaptörü bozulduğundan dolayı oyunlar kasmaya başlamıştı malum gerekli gücü laptopa tam vermiyordu en az oyunlarda 25 FPS düşüş olmuştu bunu farkettiğimde garantiye verdim. Ama 40 gün oldu hala elime ulaşmadı. Üstelik garanti dışı olduğu için ödememide yaptım. Asus iyi ama bozulursa veya bozarsanız benim gibi mağdur olabilirsiniz. Dediğim gibi servisleri çok kötü doğru düzgün ilgilenmiyorlar. Yapacakları şey yeni güç adaptörü ve klavyeyi değiştirmek. :/
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…