ASUS ROG G513 laptop harici ekran kartını görmüyor

ofbayram

Hectopat
Katılım
22 Kasım 2018
Mesajlar
28
Merhaba,
İnternet üzerinden ASUS ROG G513 RTX 3050 ekran kartına sahip FreeDOS laptop satın aldım. Windows kurulumunu kendi sitesinden indirilen ISO ile kurulum yaptım ve Update ile son sürüme güncelledim ardından NVIDIA üzerinden ilgili driver indirdim fakat bu Windows sürümü ile uyumlu değil sorunu aldım ve driver kurulmadı. Daha sonra GeForce Experience kurup bunun üzerinden driver kurulumunu otomatik yaptım. Sorun ise DxDiag'da Windows görüntü birimi gözükmekte. Aygıt yöneticisinde Windows görüntü birimi ve RTX 3050 gözükmekte fakat Windows görüntüyü iptal ettiğimde dahi RTX 3050 aktif olmuyor. Ekran ayarlarında laptop monitörü 144 Hz olmasına rağmen tek seçenek olarak 64 Hz seçili ve değiştirilemiyor. BIOS dahil laptopun her şeyini güncellememe rağmen ve tekrar format atıp sürücüleri yüklememe rağmen sorun çözülmedi. Görev yöneticisinde de RTX 3050 ekran kartı gözükmekte. Windows'ta sürekli olarak NVIDIA kartı çalıştırmanın bir yolu var mıdır? Başlat tuşuna basıldığında bile grafik akışında kasma oluyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Teşekkürler.
 
Merhaba Bayram,
Intek(R)UHD Graphics'i devreye alırsan başlat menüsü düzelecektir. Laptoplarda Hem Intel hem harici grafik kart olduğu için sadece harici çalışınca başlat menüsünde kasma meydana gelir. Yine de oyunlarda sorun çıkartmaz. Hz olarak da her iki grafik kart etkin olacak şekilde masaüstüne sağ tıkla görüntü ayarlarından gelişmiş görüntü ayarlarından ayarlayabilirsin ya da NVIDIA kontrol panelinden de.
Oyun oynarken görev yöneticisine bakarsan muhtemelen 3050 kullanır görürsün bir de sıcaklık değeri yüksek mi ona bak yüksekse sorun yok 33 derece gibi ise kullanmıyordur. En kötü ben sana destek olurum bu laptopun aynısını müşteriye kurulumunu, testini yapıp teslim ettim. İlk her iki kartın güncelleştirmelerini yapmayı unutma.
 
Benim işlemci 5800H tüm driverlar kurulu oyun açıp denemedım fakat ne görüntü ayarlarında ne de nvdia ayarlarından ekran tazeleme hızını değiştiremiyorum tek seçenek olarak 64Hz bulunmakta. Aygıt yöneticisinde de her iki ekran kartı da aktif olmasına rağmen ayarlarda hz seçeneği yok. Soruna o yüzden çözüm bulamıyorum zaten.
 

Geri
Yukarı