ASUS ROG GL702VM işlemci kendini turbolamıyor

Kutluhan Avşar

Hectopat
Daha fazla  
Ablamda başlıktaki laptoptan var. i7-7700HQ ve GTX 1060 var üzerinde. Fakat Valorant oynarken işlemci kullanımı 40-45'lerde, ekran kartı kullanımı 25-30'larda. 90 FPS oynuyor ve sağlam lag var. İşlemci normalde 2.8 GHz ve Boost ile 3.8 GHz'e kadar çıkabiliyor ama bizimki 2.8'de sabit çalışıyor. Laptop hibrit değil, bazı yerlerde hibrit olmadığı için böyle olduğunu okudum. Laptop 80 derecelerde geziniyor. Macun aldım ama elime daha geçmedi. Önerileriniz nelerdir? Bazıları ThrottleStop'tan performans modu aç falan diyorlardı.

Güç ayarlarından işlemci yüzdesini % 100'e çıkardığınızda otomatik olarak boostlanacaktır. Bende 1070'li modelii var o GL702 serisinde kasada sorun var havalandırması yetmiyor.
ASUS'un kendi forumunda bu sorundan kullanıcılar bahsetmiş, bazı insanlar alt kasayı delerek havalandırma yapıyor ve 8-10 dereceye yakın ısıda azalma oluyor. İnanın denemediim şey kalmadı :) hem ısı hem performans olarak bu arada oyunu alta alınca 2.8 GHz'e geri döner en iyi sonucu Intel'in Extreme tuner uygulaması ile deneyebilirsiniz. Benim bilgisayarım 95 dereceleri görüyordu kaliteli termal pad ve termal macun alıp yenilerseniz bir de fanları temizlediğinizde her şey yolunda olacaktır :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı