Merhaba arkadaşlar.
Sıvı soğutucumdan memnun değildim. Malum inte'lin de sorunlar patlamışken hem işlemciyi biraz korumak adına hem de heves ettiğim soğutucuyu almak adına bir adım attım ve siparişimi verdim.
Daha önce Xigmatek Liquid 240mm sıvı soğutucu kullanıyordum. Bu soğutucunun fan hızlarının sadece kumandasından hızlandırılıyor olması ve 240mmlik olmasından dolayı bir an önce değiştirmek istiyordum.
Elimde de 9 adet teucer jm-5 fan var. Bunları da kasada çıkartmak istemedim. Çünkü çok kaliteli sessiz PWM taş gibi fanlar.
tr.aliexpress.com
Bu fanlarla beraber ASUS'un fanları ile radyatörü tost yaptım. Kendi fanları daha kaliteli olduğu ve daha yüksek RPM'i olduğundan onları alta gelecek şekilde montajladım. 6 adet fanı radyatöre takıp kabloları ve vidalarını anatarta takmak çok uğraştırdı. Kasayı kaldırıp atacaktım neredeyse. Tam yaptım oldu diyorum egzoz fanının kabloyu arkaya geçirmemişim. Komple söküp baştan kaç kere yaptım hatırlamıyorum. Anakartın cpu_pump, aio_pum, pump option girişleri hep radyatör altında kaldı artık. Bunları değiştirmek istesem yandık. Komple sökmem gerekecek yani. Zaten üstten attığım vidaları da radyatör fanı kullanmak zorunda kaldım. Onlarda kısa geldi. 4 tanesini zar zor tutturdum. 4 tane vida tutuyor şu an radyatör ve 6X fanı.
Tabii hazır kasayı sökmüşken thermal right işlemci braketimi de taktım.
Şimdi değişim yapmadan önceki ve değiştirdikten sonraki hallerinin resimlerini atıyorum. 20 derece kadar fark yaptı. Sizce az mı yoksa iyi mi söylerseniz sevinirim? Para muhabbeti yapmazsanız sevinirim. O fiyata o alınır mı? Gibisinden falan.
Sonuçlar şu şekilde:
Çoklu çekirdek:
Tekli çekirdek.
ASUS montajladıktan sonra:
Çoklu çekirdek.
Tekli çekirdek de değişen bir şey olmadı:
Eski 240'lık sıvı soğutucum ile çoklu çekirdek testi yaparken sıcaklık şu derecelere çıktı:
ASUS da bu şekildeydi:
RAM'lar ile mesafesi ucu ucuna yetti.
Sıvı soğutucumdan memnun değildim. Malum inte'lin de sorunlar patlamışken hem işlemciyi biraz korumak adına hem de heves ettiğim soğutucuyu almak adına bir adım attım ve siparişimi verdim.
Daha önce Xigmatek Liquid 240mm sıvı soğutucu kullanıyordum. Bu soğutucunun fan hızlarının sadece kumandasından hızlandırılıyor olması ve 240mmlik olmasından dolayı bir an önce değiştirmek istiyordum.
Elimde de 9 adet teucer jm-5 fan var. Bunları da kasada çıkartmak istemedim. Çünkü çok kaliteli sessiz PWM taş gibi fanlar.
Teucer Jm 5 Pc Koelventilator 120Mm Argb Illusie Draadloze Splicing Ventilator Kit 800-2000Rpm Pwm Ventilator Voor 360Mm Waterkoeling Radiator - AliExpress 7
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Tabii hazır kasayı sökmüşken thermal right işlemci braketimi de taktım.
Şimdi değişim yapmadan önceki ve değiştirdikten sonraki hallerinin resimlerini atıyorum. 20 derece kadar fark yaptı. Sizce az mı yoksa iyi mi söylerseniz sevinirim? Para muhabbeti yapmazsanız sevinirim. O fiyata o alınır mı? Gibisinden falan.
Sonuçlar şu şekilde:
Çoklu çekirdek:
Tekli çekirdek.
ASUS montajladıktan sonra:
Çoklu çekirdek.
Tekli çekirdek de değişen bir şey olmadı:
Eski 240'lık sıvı soğutucum ile çoklu çekirdek testi yaparken sıcaklık şu derecelere çıktı:
ASUS da bu şekildeydi:
RAM'lar ile mesafesi ucu ucuna yetti.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: