İnceleme ASUS ROG Strix 550W 80+ Gold PSU

Bugün nihayet aldığım yeni güç kaynağımı sistemime temizlik yaptıktan sonra taktım ve ilk inceleme konumu açıyorum. @f3turan yerini alabilirsin. 🙂

Ürünün orijinal linki;

Ürünü aldığım link;

Öncelikle ürünün sunumu çok güzel. Güç kaynağı, kablolar ayrı özel bezlerin içerisinde bulunuyor ve paketin içerisinde birçok ıvır zıvır var. Çıkartmalar, kabloları tutturmak için zımbırtılar tam ne deniyor bilmiyorum. Bir de kutu ve güç kaynağı oldukça ağır şimdilik sebebini bilmiyorum.

DONB8081.jpg

UWNU8033.jpg

WSAN6262.jpg


Güç kaynağının yakın görünüşü. Oldukça hoş kasanın içinde görünmeyecek bir parça için çok estetik. 😄

Fan kısmı;
MNCK5022.jpg

Yandan görünüş;
QHIG2564.jpg

Üst kısmı;
YGZV0038.jpg

Nihayetinde C4'ü söküp, güzelce temizleyip yeni güç kaynağımı takıp çalıştırdım.

RSQP4428.jpg


Sonuç çok güzel, ben eski güç kaynağımın ne kadar gürültülü çalıştığını bunu çalıştıırnca hissettim. Şu anda kasam cep telefonumdan daha sessiz çalışıyor. Gerçekten çok şaşırdım. Ürünün 10 yıl garantisi olması ve modüler bir 550W olması benim için fazlasıyla yeterliydi. Sessizliği ise inanılmaz gerçekten kasamdan ses duymuyorum. ROG Strix ürünlerinin her zaman ederinden fazla olduğunu düşünsem de bu ürünün her kuruşunu şu anlık hak ettiğini düşünüyorum. Zamanla göreceğiz. :)

Bonus C4
NBCI0134.jpg
 
Son düzenleme:
Teşekkürler aslında güç kaynağının ne olduğu için (üreticisi, garantisi, özellikleri vb.) sitesinin linkini bıraktım orada bolca detaylı yazıyor. Kabloları da oldukça kaliteli görünüyor bu arada. En çok dikkatimi çeken şey hiç çalışmıyormuş gibi sessiz olması ve oldukça ağır olması.

Bunlar da kurulumdan sonra artanlar. Amerikan tipi priz bile çıktı içinden. Bu arada en sağdaki şey kedinin kuyruğu kablo değil. 😂

Ben de diyorum tüylü kablo yapmışlar. :D
 
2 saatlik Borderlands 3 oyunundan sonra şunu ekleyebilirim, ekran kartının sıcaklığı bariz bir şekilde düştü. En son dün oynadığımda 1-2 saatte 70 derece iken şu anda 66 derece. Kasamı temizlediğimi belirtmiştim ama yalnızca yüzeysel ve 3-4 haftalık çok ince bir toz vardı.

@Jarex şu anda herhangi bir siyah ekranla karşılaşmadım ama henüz çok erken. Ekran kartı sıcaklığının böyle düşmesi ilginç.
 
Hayırlı olsun öncelikle en yakışıklı güç kaynağı diyebiliriz. ROG Strix resmen bir tutku. Sıvı soğutması hariç her ürünü alınır. NZXT ve Corsair yazılımı ile fark attığı için bu yorumu yapıyorum. Lakin bende almak isterdim ama kasamdan dolayı alamıyorum. Güç kaynağı kısmı kapalı olduğu için, gözükmeyeceğinden dolayı Corsair ilede mutluyuz.
 
@kino eğer 100-200 Watt daha üst sürümleri (Evladiyelik almak istediğim için.) bu kadar pahalı olmasaydı sanırım ben de siparişi çoktan vermiş olurdum.
Güzel günlerde, güle güle kullanman dileğiyle... :)
1600823744652.png
 
High Power o fiyat bandında ki iyi ürünlerden biri. High Power iyi markadır. Bu aralar çok tercih ediliyor.
Kötü bir marka olduğunu söylemedim ki zaten. Kaliteli olduğunu ben de biliyorum. Ama arkadaşın aldığı ürünün daha kaliteli olduğu net ortada.

2.PNG
Ekran Alıntısı.PNG


Listede gördüğünüz gibi bahsettiğiniz ürün Tier B bir ürün. Arkadaşın aldığı ise Tier A yani üst seviye bir ürün. Bu açıklama yeterlidir diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı