Çözüldü ASUS ROG STRIX B360-H BIOS (POST) bölümü nasıl geçilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kimseleryok

Hectopat
Katılım
23 Ekim 2020
Mesajlar
17
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarda POST ekranını geçemiyorum. BIOS hiçbir şekilde klavyeyi görmüyor. USB ve PS/2 bağlantılı birden fazla klavye denedim ancak sonuç değişmedi.

"Portlarda sorun olabilir" derseniz; toplamda 9 adet USB port var ve hepsini flash bellek ile test ettiğimde BIOS içerisinde "USB Devices Total" kısmında cihazları listeliyor. Yani portlarda bir sıkıntı görünmüyor.

SSD ve HDD olarak tüm SATA portlarını kontrol ettim, herhangi bir sorun yok.

BIOS'u defalarca sıfırladım, CMOS clear işlemini de gerçekleştirdim.

RAM'lerin slotlarını değiştirdim, yine sonuç alamadım.

Aklıma gelen bütün yolları denedim, fakat BIOS ekranında hiçbir şekilde klavye çalışmıyor. Başka fikri olan var mı?

Anakart: ASUS ROG STRIX B360-H
BIOS Sürümü: AMI BIOS 3202
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    191,8 KB · Görüntüleme: 12
Çözüm
ASUS'a göre klavye/fare uyumsuz olabilirmiş. :) İlk kez duyuyorum böyle bir şeyi.

Daha önce sistemde kullandığım klavye mouseları da görmüyor, ilginç gelen de o.

Daha önce sistem de kullandığım klavye mouseları da görmüyor ilginç gelen de o
Neyse uğraşıyım, çözersem çözümü buraya bırakırım.

Daha önce sistem de kullandığım klavye fareleri da görmüyor ilginç gelen de o

Neyse uğraşıyım çözersem çözümü buraya bırakırım.

Anakart nemden dolayı PCH devresi hasar görmüş. Tam bozulmamış olsa da HID işlemlerini yapmıyor devre, bu paşam PS/2 portuda Super I/O devresine bağlı diye komutları işliyor. Beğendiğim bir anakart olduğundan dolayı çöpe gitmesin diye sabit alternatif ucuz yollu bir çözüm düşündüm. PCI-e kart alacağım, üzerinde kendi PCH devresi de var. Olur da böyle saçma sapan bir sorun yaşayan olur bulduğum çözüm budur, iyi forumlar.

İlgili Ürün Bağlantısı: Link
Geri
Yukarı