ASUS ROG STRIX B550-E anakart DOCP açınca sistem çöküyor

hkn0zdmr

Kilopat
Merhaba.

Sistem:
-Ryzen 5 5600X.
-ASUS ROG STRIX RTX2060.
-ASUS ROG STRIX B550-E anakart.
-Corsair 4x8 Vengeance RGB Pro TUF 3200MHz CL16.

DOCP profile#1 yapıp save&exit yaptığım zaman sistem çöküyor. Ekran gelmiyor, klavye mouse gidiyor. BIOS pilini sök tak yapıyorum. Düzeliyor ama MHz'ler eski haline dönüyor 2133'e.

RAM: CMW16GX4M2C3200C16-TUF
Alt tarafta verdiğim linkte anakartın benim RAM'lere desteği maalesef yok.

Asus B550-E Desteklediği RAM'ler

Bu sorunu nasıl çözebiliriz ve anakarta RAM desteğinin gelmesini mi beklemem gerekiyor?

Biraz da benim hatam araştırmadan aldım destekler diye düşünüyordum sonuçta 2 tane büyük firma.

2.sorunum;

iCUE yazılımında RAM'lerin RGB'sini ayarlarken fark ettim. Yazılım üzerinden 2.slottaki RAM'i ayarlarken anakarta takılı 1.slottaki RAM ayarlanıyor.
Bunu nasıl halledebilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    104,9 KB · Görüntüleme: 60
Merhaba.

Sistem:
-Ryzen 5 5600X.
-ASUS ROG STRIX RTX2060.
-ASUS ROG STRIX B550-E anakart.
-Corsair 4x8 Vengeance RGB Pro TUF 3200MHz CL16.

DOCP profile#1 yapıp save&exit yaptığım zaman sistem çöküyor. Ekran gelmiyor, klavye mouse gidiyor. BIOS pilini sök tak yapıyorum. Düzeliyor ama MHz'ler eski haline dönüyor 2133'e.

RAM: CMW16GX4M2C3200C16-TUF
Alt tarafta verdiğim linkte anakartın benim RAM'lere desteği maalesef yok.

Asus B550-E Desteklediği RAM'ler

Bu sorunu nasıl çözebiliriz ve anakarta RAM desteğinin gelmesini mi beklemem gerekiyor?

Biraz da benim hatam araştırmadan aldım destekler diye düşünüyordum sonuçta 2 tane büyük firma.

2.sorunum;

iCUE yazılımında RAM'lerin RGB'sini ayarlarken fark ettim. Yazılım üzerinden 2.slottaki RAM'i ayarlarken anakarta takılı 1.slottaki RAM ayarlanıyor.
Bunu nasıl halledebilirim?

1- BIOS sürümünüzü kontrol edin. Son sürüm değilse güncelleyin. Sürüm 2403 beta değil, sürüm 2404 beta. Kartınızın BIOS yazılımı çok eski kalmış olabilir. Baktığımda bir ton güncelleme aldığını görüyorum.

2- DOCP tekrar etkinleştirip bu sefer 3000 ayarlayarak deneyin. Çalışabilir.

Önce üsttekini sonra alttakini deneyip geri dönüş sağlayın.

Saygılarımla

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı