Merhaba.
Sistem:
-Ryzen 5 5600X.
-ASUS ROG STRIX RTX2060.
-ASUS ROG STRIX B550-E anakart.
-Corsair 4x8 Vengeance RGB Pro TUF 3200MHz CL16.
DOCP profile#1 yapıp save&exit yaptığım zaman sistem çöküyor. Ekran gelmiyor, klavye mouse gidiyor. BIOS pilini sök tak yapıyorum. Düzeliyor ama MHz'ler eski haline dönüyor 2133'e.
RAM: CMW16GX4M2C3200C16-TUF
Alt tarafta verdiğim linkte anakartın benim RAM'lere desteği maalesef yok.
Asus B550-E Desteklediği RAM'ler
Bu sorunu nasıl çözebiliriz ve anakarta RAM desteğinin gelmesini mi beklemem gerekiyor?
Biraz da benim hatam araştırmadan aldım destekler diye düşünüyordum sonuçta 2 tane büyük firma.
2.sorunum;
iCUE yazılımında RAM'lerin RGB'sini ayarlarken fark ettim. Yazılım üzerinden 2.slottaki RAM'i ayarlarken anakarta takılı 1.slottaki RAM ayarlanıyor.
Bunu nasıl halledebilirim?
Sistem:
-Ryzen 5 5600X.
-ASUS ROG STRIX RTX2060.
-ASUS ROG STRIX B550-E anakart.
-Corsair 4x8 Vengeance RGB Pro TUF 3200MHz CL16.
DOCP profile#1 yapıp save&exit yaptığım zaman sistem çöküyor. Ekran gelmiyor, klavye mouse gidiyor. BIOS pilini sök tak yapıyorum. Düzeliyor ama MHz'ler eski haline dönüyor 2133'e.
RAM: CMW16GX4M2C3200C16-TUF
Alt tarafta verdiğim linkte anakartın benim RAM'lere desteği maalesef yok.
Asus B550-E Desteklediği RAM'ler
Bu sorunu nasıl çözebiliriz ve anakarta RAM desteğinin gelmesini mi beklemem gerekiyor?
Biraz da benim hatam araştırmadan aldım destekler diye düşünüyordum sonuçta 2 tane büyük firma.
2.sorunum;
iCUE yazılımında RAM'lerin RGB'sini ayarlarken fark ettim. Yazılım üzerinden 2.slottaki RAM'i ayarlarken anakarta takılı 1.slottaki RAM ayarlanıyor.
Bunu nasıl halledebilirim?