Çözüldü ASUS ROG STRIX B550-F sistemde DOCP açınca bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

robloxcubabapro

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yeni aldığım sisteme RAM hızını yükseltmek için DOCP profili seçiyorum ama bilgisayar açılırken kapanıyor. Sonra yine açıldığında güvenli modda açılıp BIOS'a atıyor. Ama DOCP'yi kapatırsam, yani 2133 MHz'de çalıştırırsam Windows normal bir şekilde açılıyor. Ne yapmam lazım? RAM: Corsair Vengeance 16x2 3600 MHz, Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel profil oluşturduktan sonra MHz seçeneklerini düzgün bir şekilde ayarladığından emin ol eğer overclock değerlerini dengesiz yaptıysan RAM düzgün çalışmayabilir kısa devre yapabilir dikkatli ol eğer ayarlamayı yapmayı bilmiyorsan YouTube"den izleyebilirsin

Özel profil oluşturduktan sonra MHz seçeneklerini düzgün bir şekilde ayarladığından emin ol eğer overclock değerlerini dengesiz yaptıysan RAM düzgün çalışmayabilir kısa devre yapabilir dikkatli ol eğer ayarlamayı yapmayı bilmiyorsan YouTube"den izleyebilirsin
Ben ekstra ayarlama yapmadım sadece docp profilini seçtim otomatik yapması gerekiyordu ama yapamamış

Hala olmuyor yardımcı olacak biri yok mu?

Son düzenleme:
Önceden anakarta farklı bir RAM taktınızmı.

Hocam sorunum çözüldü. RAM'lerim A1 B1 slotundaydı. A2 b2'ye aldım DOCP sorunsuz çalıştı neden böyle oldu bilmiyorum ama size de ilgilendiğiniz için teşekkür ederim takmamıştım bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı