Anakartınız iyi olsa da 8000'e her anakart rahat çıkamıyor, manuel RAM zamanlamaları ve gerilimleri ile uğraşmanız gerekebilir, uğraşmak istemiyorsanız Zen 4/5 için sweetspot olan 6000 kitleri tercih edin.
6000 CL30 kitler fiyat olarak indi, ek olarak bütçeniz varsa CL28 veya CL26 kitlere bakabilirsiniz.
Biraz daha araştırdım anladığıma göre AMD sistemlerde CL değeri önemli peki G.Skill CL 30 6000MHz ve 6400MHz modelleri var 6400 alsam artısı olur mu? Sizce hangisini almak mantıklı bu arda CL26 ve 28 olanlara baktım siyah renk G.Skill yok.
Amd icin expo destekli ramler daha iyi performans veriyor deniyor. CL degeri dusuk expo bir ram gayet iyi olacaktır. Anakartınızın sitesinden de destekleyip desteklemedigini ramin kodu ile kontrol edebilirsiniz.
Biraz daha araştırdım anladığıma göre AMD sistemlerde CL değeri önemli peki G.Skill CL 30 6000MHz ve 6400MHz modelleri var 6400 alsam artısı olur mu? Sizce hangisini almak mantıklı bu arda CL26 ve 28 olanlara baktım siyah renk G.Skill yok.
Lexar ARES RGB DDR5 Masaüstü Bellek, sıkı oyuncuların ve bilgisayar meraklılarının yeni nesil DDR5 ile üstün performansı deneyimlemesini sağlar. Birinci sınıf alüminyum ısı dağıtıcı…