ASUS ROG STRIX G15 düşük performans veriyor

Behlül Oktay

Decapat
  • ROG STRIX G513qm.
  • NVIDIA RTX 3060.
  • AMD Ryzen 9 5900HX.
  • 16 GB RAM.
Aynı model laptoplarla karşılaştırdığımda bütün oyunlarda çok düşük FPS değerleri aldığımı fark ettim. 8 aylık laptop, bütün driverlar güncel, sıcaklık değerleri normal.

Windows kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ama format atmaya fırsatım olmadı. Daha önceden bu sorunu yaşayan ve çözen varsa fikirlerinizi iletebilirseniz sevinirim.

O zaman ya kendi yazlımı üzerinden yaparsınız, ya da BİOS üzerinden ayarlarsınız. Markası nedir cihazın?

O zaman merak etmeyin yazlımı ile yapılıyor hocam bildiğim kadarıyla.
Hocam peki sadece dgpu'yu kullanmam ekstra ısınma yapar mı? Yoksa valorant gibi oyunlarda otomatiğe alırım ısınmayı azaltmak adına.

Hocam peki sadece dgpu'yu kullanmam ekstra ısınma yapar mı? Yoksa valorant gibi oyunlarda otomatiğe alırım ısınmayı azaltmak adına.
Zannetmiyorum hocam hatta ısınmaya faydası bile olabilir; işlemci içindeki dahili ekran kartını kullanmadığı için işlemci daha az ısınacaktır.

MUX Switch olmadığı için oluyor hocam, çözümü yok. Yani MUX dediğimiz şey donanımsal bir parça ve cihaza sonradan takılmıyor. Bunun geçici en azından telafi edici bir çözümü çift kanal RAM'dir. FPS değerlerinizi %20 ila %40 arası arttır özellikle MUX olmayan cihazlarda. Tavsiyem çift kanal RAM yapmanız.
Bire bir aynı marka model olan laptopta böyle sıkıntılar olmuyorken benim laptopumda yaşanması garip değil mi? Bilmediğimden soruyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı