Çözüldü ASUS ROG STRIX G15 G513QR laptopta FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Plavusan

Centipat
Katılım
3 Temmuz 2022
Mesajlar
157
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba bilgisayarı alalı 5 gün kadar oldu. RTX3070 8 GB 256bit Ryzen9 5900HX olan versiyonu. Shadow of the Tomb Raider oynarken Ultra ayarlarda RTX açık 100 140 arası FPS alıyorum bunda bir sıkıntı yok ama ara sıra FPS droplar oluyor 47'lere kadar. Oyunun %95'i akıyor %5'i kasıyor gibi bir durum söz konusu. Diğer oyunlarda da aynı durum var. Bulunduğum yer çok sıcak daha soğutucu almadım. Kaliteli bir soğutucu alırsam drop sorunum düzelir mi? Veya yazılımlarda veya AMD işlemcide bir ayar mı açık? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Sıcaklık değerlerinizi yazar mısınız? Bulundugunuz yerin çok sıcak olduğunu belirtmişsiniz PC'niz yüksek sıcaklığa çıkıp throttle yapıyor olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rica ederim sonuçları yazarsınız. Kendimde ROG STRIX notebook kullanıyorum slient modda kullanmanızı tavsiye ederim ayrıca.

Zalman NS2000 ve triline ıets vakumlu notebook soğutucu alıp çift soğutma yapmayı düşünüyorum. Bunlar da sorunumu çözecektir değil mi?

Rica ederim sonuçları yazarsınız. Kendimde ROG STRIX notebook kullanıyorum slient modda kullanmanızı tavsiye ederim ayrıca.

Bu arada laptopumda işlemci performansın artırma modu çıkmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu icin yeni konu açmalısınız hocam. Hiç soğutucu kullanmadım kendi Ryzen 7 4800H GTX1650 ROG STRIX notebookum Turbo Boost açıkken oyuna girdiğimde işlemci 85 ekran kartı 75 derecelerdeyken Turbo Boost kapattığımda ikisi de 70 dereceye düşüyor bu yüzden soğutucuya ihtiyaç duymuyorum.

Attığım rehberdeki adımların hepsini uygulamazsanız işlemci performans menüsü açılmaz hocam o adımları yapın önce.
 

Geri
Yukarı