ASUS ROG STRIX G15 kasa termal macun ve pad değişimi

muhlis91

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Elimde ASUS ROG STRIX G15 laptop var. Hiç bakım yapmadığım için soğutucuyu açtım ve işlemci üzerinde sıvı metal varmış. Elimde MX-4 olduğu için sıvı metali silip işlemci ve ekran kartı üzerine MX-4'ü sürdüm. Ayrıca termal pad yerlerindeki malzeme sanki kurumuş bir macun gibiydi. YouTube saki videolarda da aynı şekilde olduğunu gördüm. Aşağıya görsel bıraktım YouTube'dan.

1.bu modellerde pad yerine macun mu kullanılıyor acaba?
2. işlemciye MX4 sonrası sıcaklığın daha da arttığını gördüm tekrar sıvı metale geçeyim mi? Sıvı metale geçeceksem hangi ürünü hangi siteden almamı önerirsiniz?
3. eğer çiplerin üzerine pad yerine macun sür derseniz hangisini süreyim? Pad yapıştır derseniz ne önerirsiniz?

Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle çiplerde padler kalsın. İkinci olarak o laptop tasarımı ince kasa oluyor genelde. Bundan dolayı normal macun etkisiz kalıyor. Thermal Grizzly Conductonaut Extreme öneririm. Yalnız çok sıkmadan uygulayın.

@muhlis91
Merhaba hocam konunun üzerinden bayağı bir süre geçmiş. Bende ROG G15 512'lı kullanıyorum cihazı 2. el aldım aldıgımda termal macun sürülmüştü açıkçası çok kötü bir işçilikti sıvı likit kalıntıları duruyordu. Sorum şu siz GPU'ya sıvı metal likit sürdünüz mü? Sürdüyseniz bant vs kullandınız mı? Teşekkür ederim.

@muhlis91
Merhaba hocam konunun üzerinden bayağı bir süre geçmiş. Bende ROG G15 512'lı kullanıyorum cihazı 2. el aldım aldıgımda termal macun sürülmüştü açıkçası çok kötü bir işçilikti sıvı likit kalıntıları duruyordu. Sorum şu siz GPU'ya sıvı metal likit sürdünüz mü? Sürdüyseniz bant vs kullandınız mı? Teşekkür ederim.
Merhaba hocam cpu kenarında kendindem yükseklik veren bir sünger vardı o yüzden ben cpuya sıvı metal uyguladım ama gpuya risk almamak için uygulamadım kaliteli bir macun kullandım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı