ASUS ROG STRIX G15 vs HP Victus 16

EF50

Hectopat
Katılım
4 Temmuz 2020
Mesajlar
42
Çözümler
1
Selam,
Yoğun araştırmalar sonucu seçeneklerimi açıklamadaki iki seçeneğe indirdikten sonra bir de buraya sormak istedim. Ağırlıklı olarak oyun bunun yanında SolidWorks, NX11 gibi 3D teknik çizimler için kullanacağım bir laptop bakınıyorum. 3060 ekran kartı her ikisi için ortak ancak işlemci kısmı kafamda soru işaretleri yarattı. Ryzen 7 6800H ve i7 12700H birbirlerine yakın puanlar almışlar. Fakat AMD işlemcilerin daha yüksek sıcaklıklarda çalıştığını duydum. Bunu da kullanıcılara sormak istedim. Ayrıca ASUS 1x16 GB RAM'e sahip olduğu için darboğaz yapacağını düşündüm. Bu konuda da yardımcı olursanız çok güzel olur.

Senelerdir ASUS kullanıcısıyım ama AMD olunca tereddüt ettim. HP ile alakalı yorumlar ise ASUS kadar fazla değil maalesef.
Bunlar dışında herhangi bir öneriyi de değerlendirebilirim.

Hp Victus 16 i712700H-3060
Asus ROG Strix G15 Ryzen 7 6800H-3060
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı tarafı denk değil çünkü Victus 100W STRIX 140W, STRIX'te MUX Switch'de bulunuyor, ekstra olarak Victus'un kalite olarak STRIX'ten hem panel hem kasa kalitesi olarak geri kalması durumu var. 6. nesil AMD işlemciler tasarım olarak Intel 12. nesile göre soğutma anlamında daha iyi durumda, bu soğutma kısmı cihazlara kalıyor aslında biraz, daha yüksek sıcaklıklarda çalışma durumu yok işlemcinin limiti 95. CPU gücü olarak 12700H daha iyi fakat aralarındaki farklardan dolayı STRIX tercih ederdim.
 
Satıcı ile görüşürüp 2x8 yapılabiliyor mu?
Satıcı ile iletişime geçmedim ama 16GB'lık ekstra bir ram ile çözülebilir diye düşünüyorum. Böylece 32 GB da olmuş olur.
Ekran kartı tarafı denk değil çünkü Victus 100W STRIX 140W, STRIX'te MUX Switch'de bulunuyor, ekstra olarak Victus'un kalite olarak STRIX'ten hem panel hem kasa kalitesi olarak geri kalması durumu var. 6. nesil AMD işlemciler tasarım olarak Intel 12. nesile göre soğutma anlamında daha iyi durumda, bu soğutma kısmı cihazlara kalıyor aslında biraz, daha yüksek sıcaklıklarda çalışma durumu yok işlemcinin limiti 95. CPU gücü olarak 12700H daha iyi fakat aralarındaki farklardan dolayı STRIX tercih ederdim.
Watt kısmının bu kadar etkileyeceğini düşünmüyordum. Teşekkür ederim.
 
Merhaba hocam ben de aynı bilgisayarın 3070TI olan versiyonunu almayı düşünüyorum. Memnun musunuz acaba? Keşke dediğiniz şeyler var mı?
3070TI'lı versiyonunu bilemem ama ben memnunum şahsen. Bazen coil whining sesi işitiyorum. Arada da klavye de basma hatası yaşıyorum (bastığım tuş yazmıyor) ama bunlar sürekli sorunlar değil. Klavye sıkıntısı daha yeni, henüz bir sıkıntı demek için erken ondan dolayı.
Ayrıca kasa yapısı aynı olması nedeniyle sistemin Fan'ının 3060 için yeterli olduğunu ama 3070TI için yeterli olmadığını okumuştum. Siz yine de araştırırsanız iyi olur.
 
Selam, model ile ilgili güncelde bir sorun yaşıyormusunuz? Memnuniyet dereceniz nedir? Bu fiyata değer bir makina mı? Teşekkürler
Selamlar, üstte bahsettiğim klavye problemini çözmüş bulunmaktayım. Sanırım yazılımsal bir hataydı güncelleştirmelerin sonucunda da çözüldü. Bunun dışında bir sorun ile karşılaşmadım şimdilik.
Bilgisayardan memnunum, beklentimi karşıladı gerçekten güçlü bir makine. Yüksek performansın yanında uzun seneler ihtiyaçlarımı görsün diye düşünerek aldım. Eleştiri veya eksik olarak 512gb SSD hiçbir şeye yetmiyor maalesef. Ayrıca Coil Whining bir sıkıntı olabilir. Ancak bunu bilerek aldım ve daha çok oyun oynarken gelen bu ses fan sesi ile beraber duyulamaz bir halde geliyor zaten.
Fiyat konusunda ise markaya biraz para verdiğimi söyleyebilirim. Aynı özellikte belki de daha güçlü olan başka bilgisayarlar yakın fiyatlara sahip olabilir ama uzun süredir Asus kullanıcısı olarak kalitesinden memnun kaldığım için tekrar Asus tercih ettim. Yine de güncel laptop piyasasında fiyatına değeceğini düşünüyorum.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı