ASUS ROG STRIX G16 notebook işlemcisi boştayken 60 derece oluyor

Pandoraxx

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce ASUS ROG STRIX G16 (2023) notebook aldım.
Donanım özellikleri: i7 13650HX işlemci, RTX 4060 ekran kartı, 16 Gigabyte RAM, Windows 11 Home kurulu.

Bilgisayarın performansından memnunum, ekranı olsun akıcılık olsun çok iyi düzeyde. Ancak benim eski bilgisayarımın (ROG STRIX G17 (2020) - i7 10750H) işlemci sıcaklığı çok çok daha düşüktü. Bu bilgisayarda gözlemlediğim sıcaklık değerleri:

İşlemci boştayken: 54-56-58-60 arası gidip geliyor.
Oyun esnasında 80-85- ender de olsa 90 arası gidip geliyor.
Ekran kartında sıvı metal macun uygulanmış eski bilgisayarımda da öyleydi sıcaklık değerleri güzel.

G17 kullanırken işlemci sıcaklığım boşta 45 derecelerde geziyordu. O yüzden endişelendim. Bu değerleri normal midir? Isınmadan dolayı klavyenin tuşlarının ısındığını hissediyorum şu an.

Bunun haricinde iki sorunum daha var. Biri özellikle çok önemli o da Micro stuttering. Böyle Chrome'da vs gezerken ufacık 0.001 saniye gibi takılmalar çok arada gerçekleşiyor. Armoury Crate uygulamasından şüphendim tamamen kaldırdım. Kaldırdıktan sonra bir 20 dakika kadar kullandım hissetmedim. Kurduktan 30 dakika sonra tekrar meydana geldi. O yüzden bundan mı oluyor bilemiyorum.

Son sorunum ise RTX 4060 ekran kartı ile ilgili. Görev çubuğunun en altında USB bellek gibi "donanım veya medyayı güvenle kaldır" seçeneği gözükmekte. İnternette aradım ancak çözüm bulamadım. Sürücüleri silip tekrar yükledim hala aynı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı