ASUS ROG STRIX G17 G713IE-HX0017 incelemesi

Merhabalar,

Üretici sayfasında bazı donanımlar tam olarak belirtilmemiş hatta bu model çıkmıyor. Almak isteyenler için bilgi olur diye bu konuyu açmak istedim.

ASUS'un sayfasında G17 serisi Intel Wi-Fi yazıyor. Bu modelde MediaTek Wi-Fi 6 MT7921 Wireless LAN Card bulunmakta. Bluetooth da aynı şekilde MediaTek çıkıyor.

HWiNFO'da NVMe disk Intel ssdpeknu512gz ıntel® SSD 660p series (512 GB, M.2 80mm PCI-e 3.0 X4, 3D2, qlc) olarak gözükmekte, Intel'in sitesinde yazma okuma verisi:
  • Sequential bandwidth - 100% read (up to) 1500 MB/s
  • Sequential bandwidth - 100% write (up to) 1000 MB/s

Ekran modeli boe NV173FHM-NX4 (boe0995). Üretici sayfasında ASUS ile farklı bilgi bulunmakta. Ekran yenileme hızı 144Hz yazıyor, ekranın altında sticker da var ve 144Hz yazıyor. Üreticide panel 120Hz çıkıyor ya HWiNFO panel kodunu yanlış gösteriyor ya da ASUS için farklı üretim yapıldı onu bilemiyorum fakat yurt dışı kaynaklarda da 120Hz olduğundan bahsediyor.

Kesinlikle keyboard Firmware Update yapmaya kalkmayın. Hata verip klavyenin ışıklarını kontrol edilmez hale getiriyor. BIOS Update yaptım, driver kaldırdım yükledim vs bir müddet uğraştıktan sonra düzeldi. Daha sonra tekrar Update yapmayı denedim yine bozuldu. Bütün işlemleri tekrar yaparak tekrar düzeltmek zorunda kaldım. ROG forumlarında da klavye için Firmware Update tavsiye etmiyorlar. Donanımsal hasar oluşabiliyormuş. Ben okumadan yaptım, bayağı vaktimi aldı.

Sol tarafta ve sağ tarafta montaj ya da taşıma esnasında bir problem olmuş olabilir, bu benim şansıma denk gelmiş de olabilir. Açılışta ROG kılıç sesinde Windows hata seslerinde ses sonuna kadar açık ise titreme cızırtı yapıyor. Üstten veya alttan bastırınca bu zırıltı kesiliyor. Ses %80 civarı iken bu sorun ortadan kalkıyor. (ilk başta solda vardı, sonra sağ tarafta da başladı.)

İşlemci: AMD Ryzen 7 4800H İşlemci 2.9 GHz (8M Cache, up to 4.2 GHz)
İşletim Sistemi: Freedos
Bellek: 16GB DDR4-3200 SO-DIMM ( Samsung M471A2G43AB2-CWE geliyor üstünde 1x16)
Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce® RTX 3050 Ti 4GB GDDR6
Depolama: 512GB M.2 NVMe PCIe® 3.0 SSD INTEL SSDPEKNU512GZ Intel® SSD 660p Series geliyor üstünde
Ekran: 17.3"/FHD (1920 x 1080) 16:9 144Hz 250nits parlama önleyici ekran Adaptive-Sync IPS-level panel (Panelook da ve diğer kaynaklarda 120hz çıkıyor)
Video Kamera: N/A (Yok)
Network: Wi-Fi 6(802.11ax) Mediatek çıkıyor +Bluetooth 5.1 (Dual band) 2*2 Mediatek çıkıyor
USB Port:
1x HDMI 2.0b
3x USB 3.2 Gen 1 Type-A//1x 3.5mm Combo Audio Jack.
1x Type C USB 3.2 Gen 2 with Power Delivery, Display Port and G-Sync
1x RJ45 LAN port
Ses: AI mic Gürültü engelleyeci.
Dolby Atmos Software.
Smart Amp Technology
Klavye Tipi: Işıklı Klavye, 4 bölge rgb aydınlatma ( Per-Key RGB maalesef yok )

Güç Adaptörü:
ø6.0, 200W AC Adapter,
Output: 20V DC, 10A, 200W,
Input: 100~240V AC 50/60Hz universal
Batarya: 56WHrs, 4S1P, 4-cell Li-ion
Boyutlar: 39.5 x 28.2 x 2.14 ~ 2.46 cm
Ağırlık: 2.40 kg
Renk: Siyah

Oyun performansı olarak tek oynadığım oyun world of tanksda deneme yapabildim. Ultra ayarlarda 150 200 FPS arası değerlere çıkabiliyor. Çok uzun süre oynayamadığım için ısı konusunda tam yorum yapamayacağım.

Ekran yenileme hızı dışında gayet homojen ve başarılı. Işık sızması veya farklı bölgelerde aydnlatma kusuru kesinlikle yok, bu hoşuma gitti.

Genel olarak çalışma performansı da başarılı. Sağ tarafta herhangi bir giriş bulunmuyor. Bir yönden iyi olmuş; bu tarafa takılan kablolu ürünler, kullanırken bazen sıkıntı olabiliyor. Bu girişler arka tarafa taşınmış. Sol tarafta 1 tane de Type-C olsa iyi olurmuş, arkada tek bir tane var.

Birkaç gün daha denemeler yapıp iade konusunda ona göre karar vermek istiyorum. Ayrıca malum sitelerde indirimler ayın 4'ünden sonra bitecek gibi duruyor. Güncel fiyatları da görmek istiyorum. Bu fiyatlarda tekrar bu ürünler gelir mi gelmez mi bilemiyorum.

Forumda başka satın almış olan varsa tecrüberini yazarsa almış ve alacaklar için güzel bir kaynak olur bu konu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Firmware Update yaparken hata verip ışıklar sönük veya mod değişmez halde kaldıysa yapmanız gerekenler.

Armoury Crate - Armoury Crate service -ASUS Framework service - Aura lighting effect add-on X64 versiyonu ile birlikte bunları program ekle kaldırdan kaldırın.

Sonra my ASUS ile BIOS Update yapın.

BIOS Update yaptıktan sonra my ASUS ile tekrar keyboard Firmware yapın bunu yaparken ürün şarjı dolu adaptör takılı halde olması gerekli.

Firmware Update düzgün yapıldıktan sonra Armoury Crate tekrar kurun servisleri tekrar yüklesin.

Yine çözülmez ise aygıt yöneticisi sistem aygıtları Armoury Crate Control interface ve ASUS System Control interface bunların sürücülerini silip Armoury Crate programını kaldırıp tekrar yükleyin bu işlemi yaptığınızda fanlar en yüksek hızda çalışıp aşırı ses yapabilir bilgisayarın bozulduğunu falan düşünmeyin.

Ben bu şekilde çözüm bulabildim.

Hoparlör konusunda ise Dolby Atmos için Windows Store'dan Dolby Access programını yükleyin Dolby Atmos aktif hale getirip ses profilini settings kısmından dynamic mode getirin çızırtılar bayağı bir kesiliyor.

Cızırtılar hoparlörlerden değil de bence kasa altında kalan şerit ledledin Flex kablosundan dolayı oluyor youtbe de videolara baktım o kablolar herhangi bir yere sabitlenmemiş boşta duruyor pek sabitlenme imkanı da yok gibi.

Merhaba aynı ürünün 1 TB versiyonunu aldım. Alıntıda yazdığınız sorunu yaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de %100 ses seviyesinde sağ alt taraftaki hoparlörden cızırtı sesi bana da geliyor, kronik bir sorun mu yoksa siz çözdünüz mü?

Hocam ben onları yapmadan tek bir şey indirerek düzelttim. ASUS Aura: Campaigns buradan Aura'yı indirdim kurarken de sadece Aura'yı kurdum ve düzeldi. ☺️ ileride tekrardan Armoury'ye güncelleme geldi yaptım ve bozuldu. Tekrardan bunu kurdum düzeldi. Aklınız varsa o güncellemeyi de yapmayın 😅
 
Hocam ben onları yapmadan tek bir şey indirerek düzelttim. ASUS Aura: Campaigns buradan Aura'yı indirdim kurarken de sadece Aura'yı kurdum ve düzeldi. ☺️ ileride tekrardan Armoury'ye güncelleme geldi yaptım ve bozuldu. Tekrardan bunu kurdum düzeldi. Aklınız varsa o güncellemeyi de yapmayın 😅

Farklı çözüm bulmuşsunuz sevindim yeni alanlara da kilavuz olur

Ben hepsini yaptım gayet düzgün çalışıyor

Rog forumların da zaten doğru düzgün bilgi de yok bu konularla ilgili
 
Monster bilgisayarlar duyduğum kadarıyla boşdaken de çok ses yapıyor öyle olmaması çok iyi büyük ihtimalle alacağım bu bilgisayarı
 
Sistem boşta şu anda kaç derece gösteriyor? Ayrıca chrome ile surf yaparken kaç dereceye çıkıyor?
Memnun musunuz? Bugün satın alacağım aynı model aklımda o yüzden soruyorum.
Bir de ARGB klavye değil mi bu?

Şu anda 50 derece gösteriyor Firefox ile 57 derece 5 6 pencere açık 4 b bölge rgb klavye var

Sıcaklık değerleri bence kullanıcıdan kullanıcıya değişebilir benim rahatsız olduğum bir durum yok
 
Sistem boşta şu anda kaç derece gösteriyor? Ayrıca chrome ile surf yaparken kaç dereceye çıkıyor?
Memnun musunuz? Bugün satın alacağım aynı model aklımda o yüzden soruyorum.
Bir de ARGB klavye değil mi bu?
Önemli olan yükte kullanımda bir ısınma olmasın. Bazı modeller mesela 70 dereceye kadar fan bile çalıştırmıyor ama biz bunlara kötü bir soğutması var demiyoruz.
 
Bende aynı cihaz var servis cihazın icine etti ve kargoda darbe yedi siz siz olun servise cihaz göndermeyin. Tuketici hakem ile işi çözdüm yeni cihaz yok alternatif cihaz önerdiler almak almamak arasında kaldım. Forumda konu açtım fikir ve görüşler icin
 

Yeni konular

Geri
Yukarı