ASUS ROG STRIX G18 4070 ya da 4080 nasıldır?

Razer için anlık karar kılıyorum, anlık bazen deneyeyim diyorum bazen tereddüt ediyorum hayırlısı. Diğerlerine göre fiyatı çok uygun. Hayırlısı diyelim.

Hocam Razer konusun da haklısınız ama elektronik ürün güven istiyor Türkiye şartlarında alışverişte güven en önemli unsur. Dediğiniz gibi Almanya iyi dediniz. Amerika'ya bunları yapanlar Türkiye'ye neler yapmaz. Sanırım Türkiye'de Razer'ın PC üzerine pek alıcısı yok genellikle mouse ya da kulaklık aksesuar üzerine çoğunlukla. (satış olarak) Razer'ın 2 eksisi kendimce altında sadece 3 fan deliği var ama kasa alüminyum. Ve çok saçma bir klavyesi var Razer Blade 18'in.

Hocam dediğiniz gibi ölçtüm normal olarak 16:10 boyutu daha büyük ama en olarak 16:9'a göre dar olduğu için gözüme küçük geliyor ama CM olarak ölçtüğümde daha büyük ekran sunuyor. MSI'da aynı şekilde golden ratio 16:10 diye geliyor.

4070 konusunda şu an için alıp 1 yıl sonra pişman olur muyum diye düşünüyorum. Kısacası 4060 almıştım 30k üstüne verip 4070 yapıp 30K'nın üzüntüsünü yaşarım diye düşünüyorum.

Örneğin ROG STRIX 18 alanların birçoğu aynı şekilde 4070 iyi ama bazen 4080 alsaydım diye düşünüyorum diyor. Hem TR hem de yurt dışı kullanıcıları.

Hocam fiyat olarak aslında tüm laptoplar soygun geliyor bana. Ama ne yazık ki malum şartlar dolar döviz kuru. Korkum önümüzdeki hafta daha da artmasından.

Hayırlısı diyorum. 27 Aralık tarihine kadar zamanım var bir şekilde karar vereceğim.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Sefa bey aslında duymak istediğim cevap buydu. Yani 4070 ile 4080 arasındaki kullanıcı yorumu ve evet dediğiniz gibi birçok kişi aynı şeyi söylüyor en az %50 fark var diyor. Kısacası 4060 sonrası 4070 karar verdim ilk önceliğim buydu sonra 4070 incelerken alan birçok kişinin keşke 4080 alsaydım dediğini okudum. Bende burada bu sorudayım açıkçası 4070 alacağım 30k daha verip 4080 almak mantıklı mı diye. Nano sitesinde rewiev olarak da baktım 4060 ile 4080 arasında ekran performansı %171 4070 ile 4080 arasında %100 civarı gösteriyordu. Sanırım dediğiniz gibi 4060 ile 4070 pek bir fark yok ama 4080 çok şeyi değiştiriyor. Yanıtınız için teşekkür ediyorum. 4080 alacağım. Evet pahalı ama daha da artmasından korkuyorum. MSI aldığımda 58k idi 2 gün sonra 68 oldu şu an 62K. Toprak ile yarışıyor gibi elektronik cihazlar. :)

Anakart arızası nasıl oluştu bu arada? Sıvı metalle ilgili değildir umarım? ASUS ile ilgili tek çekincem bu sıvı metalden dolayı ısıdığında metal daha sıvılaşıyor diyorlarlar ve sızma oluyormuş. ROG serisinin içini incelediğimde işlemci ve ekran kartı devrelerinin kaplandığını, işlemci ile bakır borunların temas ettiği yerin etrafının süngerle çevrildiği gördüm sanırım sızma ya da anakarta temas olmaması için. Eğimli stant kullanananlar da daha çok olduğunu okudum. Siz nasıl kullandınız hocam?

Anakart arızası kronik ASUS'larda olan problem. Cihazı ilk aldığımda da vardı. Sıvı metalle ilgili bir sorun yaşamadım.

Hocam benim Razer hakkında %100 bilgim yok. Yabancı forumlarda okuduğum ve Rusya'da gördüğüm kadarıyla durum bu. Rusya için bir adımlık yer Çin. Adamlar 43 gün parça bekledi. (ortalama bir ürün gümrük vs 9-16 + - gün sürüyor.) Sadece Türkiye de resmi olarak satışta olduğu biliyorum. Önceden yurt dışından ürün alıp sarı sitede satıyorlardı. Hala tam oturmamış olabilir. Fiyat aşırı dengesiz. Bir ay boyunca ürünleri 100k 1 hafta sonra 180-200k. Hala Razer düşünüyorsanız bence hızlı olun. Kalite katan kısmı zaten CNC alüminyum olması. Soğutma sistemi çok iyi. Klavye öznel durum sözüm yok.
Fiyatlar konusunda bu yıl çoğu ülkede fiyatlar çok oynak. Doğru dürüst indirim bile olmadı. Fiyatlar + yönde arttı(takip ettiğim kadarıyla Avrupa ve Rusya)
4070 için bence kesinlikle pişman olursunuz. Çünkü 45k 50 ya da X fiyata satılan bir X marka isterse 100W olsun, 140W 4070 ROG ile aynı FPS verecek. Elinizdeki 4060 sword ne verdiyse 4070 %10-15 fark eder. 2'5k için elbette biraz daha uzun ömürlü olur 4070.
4070 bu fiyata anca çok büyük getirisi varsa bu bütçede tercih edilmeli. (bir OLED panel, yapay zeka CPU gibi)
Ayrıca o ürün gerçekten 1400€ gibi fiyata satıldı. Şimdi 2000 € gibi saçma(bence) fiyata çıktı. Ortalama 1700€ diye hatırlıyorum. Ne yapıp edip bütçeye yakışan 4080 almaya bakın bu bütçede. 17-18 feragat edip hala indirimde 110k Legion 7 Pro 4080 alabilirsiniz ya da 17-18 Vector, ROG Razer + - fiyata bakabilirsiniz.

Hocam NanoReview sitesindeki karşılaştırmalarına baktım büyük bir fark olmasa da bazı testlerde ASUS Rog Strix G18 Razer Blade 18'e kıyasla %5 %10 gibi ileride 14.nesil işlemci farkından dolayı olabilir. Artı servis durumu çok meçhul bu yüzden bugün ASUS ROG 4080 aldım inşallah üzmez.

Anakart arızası kronik ASUS'larda olan problem. Cihazı ilk aldığımda da vardı. Sıvı metalle ilgili bir sorun yaşamadım.

Sıvı metal bakımı yaptınız mı? En çok endişe etttiğim durum bu İstanbul dışında yaşadığım için bölgede servis yok sıvı metal değişimine ihtiyaç duyarsam ya göndereceğim ya da kendim götüreceğim en yakın olarak İstanbul'ya da İzmir inşallah gerek duymam.

Hocam NanoReview sitesindeki karşılaştırmalarına baktım büyük bir fark olmasa da bazı testlerde ASUS ROG STRIX G18 Razer Blade 18'e kıyasla %5 %10 gibi ileride 14.nesil işlemci farkından dolayı olabilir. Artı servis durumu çok meçhul bu yüzden bugün ASUS ROG 4080 aldım inşallah üzmez.

Sıvı metal bakımı yaptınız mı? En çok endişe etttiğim durum bu İstanbul dışında yaşadığım için bölgede servis yok sıvı metal değişimine ihtiyaç duyarsam ya göndereceğim ya da kendim götüreceğim en yakın olarak İstanbul'ya da İzmir inşallah gerek duymam.

Hayırlı olsun hocam. İyi günlerde kullanın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı