ASUS ROG STRIX G18 RTX 4070 laptop alınır mı?

• Konuyu başlatan fiu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 44
  • Görüntüleme 10.737
Mobil kartlarda devrim yaşatıyor 4000 serisi, kim dediyse buraya gelip fikrini belirtsin memnuniyetle karşısında dururum, 3000 serisi mobil ekran kartlarıyla 4000 serisini karşılaştırırsan çok basit bir sonuca ulaşacaksın dostum, kim dediyse saçmalamış.

Üstelik tüm evreni modellemeye falan çalışmayacaksan gayet yeterli bir işlem gücüne sahip, aldığın gibi 32 GB RAM yükseltmesi yap yeterli.

Evet dostum takabilirsin, istersen 2x32 yapıp 64 bile yerleştirebilirsin bu cihaza. Aldığın gibi RAM yükseltmesi yapmanı kesin tavsiye ederim.

4000'li laptoplarda NVIDIA oyunlar yapıyor diye videolar çıktı. 4080'li laptopta 4070 buldular. Dikkat etmek lazım.

4000'li laptoplarda NVIDIA oyunlar yapıyor diye videolar çıktı. 4080'li laptopta 4070 buldular. Dikkat etmek lazım.

Oyun yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. kaynak varsa belirtirsen sevinirim dostum.

Her şeyden önce bu taşınılabilir bir cihazın içine yerleştirilmiş mobil ekran kartı, yani bilgisayarda ki 4070 ile aynı performansı beklemek saçmalık olur, ancak test videoları da göz önüne seriyor ki bir önceki serinin mobil ekran kartlarıyla yaklaşmaya korkulan oyunların resmen içinden geçiyor cihaz.

Oyun yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. kaynak varsa belirtirsen sevinirim dostum.

Her şeyden önce bu taşınılabilir bir cihazın içine yerleştirilmiş mobil ekran kartı, yani bilgisayarda ki 4070 ile aynı performansı beklemek saçmalık olur, ancak test videoları da göz önüne seriyor ki bir önceki serinin mobil ekran kartlarıyla yaklaşmaya korkulan oyunların resmen içinden geçiyor cihaz.
4070 Ti yi 4080 diye satmaya çalıştılar ya buna benzer bir durum. 4080M ismi vermeleri gereken kartı 4080 diye koyuyorlar ama çipi incelediğinde 4070 yongası çıkıyor. Bunlar her şeyi yapar. Bulursam atarım videoyu.

Buldum, 4090 ve 4080 arasındaymış olay yanlış hatırlamışım. Video bu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Wilfaelor

Mesela bu konuda @Artoria Pendragon 4070'n 3070 ti dan kas gücü olarak zayıf olduğundan bahsetmiş.

Sadece 10 FPS mi? Çok kötü ama. 2 nesil arası bu kadar az fark.

Bunların mobil ekran kartı olduğunu unutmasan dostum, üstelik bu cihazların atomik fiyat farkı senin ülken için geçerli, hadi 3070'li bir modelin fiyatına bakalım, aynı markadan. Buyur, arada 4000 lira fark var. bunu da geçelim, aralarında ekran kalitesi de söz konusu, 4000 lira için gayet ideal bir fark.

3070 bu Ti değil. Ayrıca elimizde 3070 var zaten +20K para verip 10 FPS almak saçmalıktır. Zaten oyun odaklı değiliz.
20 bin lira fark mı? Arada aynı markanın sadece 4000 - 4500 lira farkı var?

3070 bu Ti değil. Ayrıca elimizde 3070 var zaten +20k para verip 10 FPS almak saçmalıktır. Zaten oyun odaklı değiliz.

Üstelik, oyun odaklı değilsen, neden gidip render üzerine bir sistem toplamıyorsun? Bu laptoplar Gaming kategori?

Bunların mobil ekran kartı olduğunu unutmasan dostum, üstelik bu cihazların atomik fiyat farkı senin ülken için geçerli, hadi 3070'li bir modelin fiyatına bakalım, aynı markadan. Buyur, arada 4000 lira fark var. bunu da geçelim, aralarında ekran kalitesi de söz konusu, 4000 lira için gayet ideal bir fark.

Unutmadım dostum. Ben de unutacak bir tip var mı? O kadar teknik muhabbet ettik, bunu söylemen beni gece gece üzdü.

Ben para ile ilgili bir şey demedim. Ülkede 3000'li şeyler aşırı pahalı zaten. Ama önceki yazınızda 4000'ler başka bir devir açtı tarzı dediniz ya, ben de ona karşı, 8-10 FPS'yi çok da başarılı bulamadım maalesef. Ama alacak olsam 4000 alırım tabii.

Üstelik, oyun odaklı değilsen, neden gidip render üzerine bir sistem toplamıyorsun? Bu laptoplar Gaming kategori?
Ama dostum, bu devirde artık renderler de ekran kartı üzerinden alınıyor. Lütfen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı