ASUS ROG STRIX G513QC-HN03 nasıldır?

WarSiS

Picopat
Katılım
28 Kasım 2020
Mesajlar
28
Yer
Rize
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
MaliMüşavir
merhaba,

Daha önce sahip olduğum masaüstü bilgisayarımı satarak bir oyuncu laptopu almaya karar verdim. Ve bu laptopa yoğunlaştım; https://www.hepsiburada.com/asus-ro...ilgisayar-p-HBCV00000BSNBO?magaza=Hepsiburada

Fakat laptop hakkında şüpelerim var, daha önce Ryzen 7 4800H ve GTX 1650 ekran kartlı versiyonunun çok ama çok ısındığını gördüm ve iade ettim. Şimdi aynı sıkıntı bunda olur mu diye endişeliyim. Sizden ricam bizzat bu laptopu kullanan arkadaşların Max işlemci sıcaklığını ve PUBG Steam, emülatörde Max kaç FPS verdiğini yazarbilir mi? İyi günler
 
Ryzen 7 4800H işlemci 1 Google sekmesi açık 95 99 dereceleri görüyor.
Gerçekten yüksek bir sıcaklık, fabrikasyon hatası olabilir. Fabrikasyon hataları dışında sorunu olmayan bir bilgisayar, kendim de 2020 modellerinden birini kullanıyorum, maalesef PUBG oynamadığım için verebileceği FPS değerlerini yazamam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video size yardımcı olabilir, ekran kartının 3050ti olması dışında sistem aynı, çok bir FPS farkı olmaz.
 
Ryzen 7 4800H işlemci 1 Google sekmesi açık 95 99 dereceleri görüyor.

Aynı işlemciye sahip Lenovo Ideapad Gaming 3 model cihazımda da aynı sorunu çekiyordum ama maks 70 80 derece görüyordum. 95 99 derece abartı geldi, eğer öyle ise ilginçmiş. Bu işlemciyi soğutmak üreticiler için biraz fazla zor galiba. 5. Nesil ile çözülmüş olabilir belki internetten videolarını izlemek gerek.
 
Aynı işlemciye sahip Lenovo Ideapad Gaming 3 model cihazımda da aynı sorunu çekiyordum ama maksimum 70 80 derece görüyordum. 95 99 derece abartı geldi, eğer öyle ise ilginçmiş. Bu işlemciyi soğutmak üreticiler için biraz fazla zor galiba. 5. nesil ile çözülmüş olabilir belki internetten videolarını izlemek gerek.

Çok araştırdım, bazı yerlerde kronik bir sorun var deniliyor, ama bazı yerlerde bende bir sıkıntı yok 85'i geçmiyor deniliyor. Anlayamadım. Ümidim 5800 de bu olmaması :)
 
Çok araştırdım, bazı yerlerde kronik bir sorun var deniliyor, ama bazı yerlerde bende bir sıkıntı yok 85'i geçmiyor deniliyor. Anlayamadım. Ümidim 5800 de bu olmaması :)
Hocam benden size tavsiye, Lenovo laptop veya Mux Switch içeren bir laptop alın.


Steam Pubg oynarken, ekranda anlamadığım garip bir kasma hissediyorum 90-100 fps alsam dahi akıcılık olmuyor, Bunu harici bir monitör alarak çözdüm ama laptop ekranında pubg oynarken akıcılık hissedememek benim için bir çile.

Cpu ve gpu 80-85 derece arasında gidip geliyor, 90 dereceye çıktığını görmedüm, Turbo modu açmıyorum, ihtiyacım olmadığını düşündüğüm için, onu açınca, cpu 87 falan oluyor. Harici monitör bağlayıp, Windows üzerinden "Sadece ikinci ekranı kullanı" seçtiğimde, cpu 70-75 arası, gpu 80 derecelerde dolaşıyor. Bu değerleri pubg için söylüyorum bu arada, ama üst düzey oyunlarda aşağı yukarı böyledir.

Fakat Mux Switch önceliğiniz olsun derim. Düşük fps almak problem değil ama oyunun kasıyor gibi görünmesi ciddi bir problem.
 
Hocam benden size tavsiye, Lenovo laptop veya MUX Switch içeren bir laptop alın.


Steam PUBG oynarken, ekranda anlamadığım garip bir kasma hissediyorum 90-100 FPS alsam dahi akıcılık olmuyor, bunu harici bir monitör alarak çözdüm ama laptop ekranında PUBG oynarken akıcılık hissedememek benim için bir çile.

CPU ve GPU 80-85 derece arasında gidip geliyor, 90 dereceye çıktığını görmedüm, Turbo modu açmıyorum, ihtiyacım olmadığını düşündüğüm için, onu açınca, CPU 87 falan oluyor. Harici monitör bağlayıp, Windows üzerinden "sadece ikinci ekranı kullanı" seçtiğimde, CPU 70-75 arası, GPU 80 derecelerde dolaşıyor. Bu değerleri PUBG için söylüyorum bu arada, ama üst düzey oyunlarda aşağı yukarı böyledir.

Fakat MUX Switch önceliğiniz olsun derim. Düşük FPS almak problem değil ama oyunun kasıyor gibi görünmesi ciddi bir problem.

Sendeki sorun MUX Switch'i aktif edememek mi yoksa, aktif etme seçeneğinin hiç olmaması mı? Benim yukarıda belirttiğim ASUS laptopta MUX Switch özelliği aktif et vardır çoğu latopda vardır diye biliyorum eğer yanlış bilmiyorsam.
 
Sendeki sorun MUX Switch'i aktif edememek mi yoksa, aktif etme seçeneğinin hiç olmaması mı? Benim yukarıda belirttiğim ASUS laptopta MUX Switch özelliği aktif et vardır çoğu latopda vardır diye biliyorum eğer yanlış bilmiyorsam.
O özellik yok :) Çoğu laptopta yok. Monster ve Lenovonun çoğu modelinde var fakat Asusta olmadığını biliyorum.
 
O özellik yok :) çoğu laptopta yok. Monster ve Lenovo'nun çoğu modelinde var fakat ASUS'ta olmadığını biliyorum.

Ben şöyle bir şey buldum, ve işe yaradı, şu an yanımda küçük bir bilgisayar var onun ile gösteriyorum.

1631986173957.png


BIOS'ta MUX'u seçme hakkı yok sa buradan seçebiliyorsunuz. Deneyin arkadaşlar işe yarıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı