ASUS ROG STRIX G513QM-HN081 alınır mı?

Time Spy sonuclarini atabilirmisin sicakliklar ile beraber? rtx 3070 10500 gibi olmasi gerek en az

Hocam Ryzen Controller ile undervolt yaptım ama GPU için undervolt olmuyor.Sadece CPU için oluyor.Msi AfterBurn ile hiçbir şey yapamadım.
 
Aman hocam neler yaptın sen öyle ya :) Tebrik ederim. Çok güzel sonuçlar almışsın. Oyun performansında etkisi nedir acaba?

@xbea Hocam,

Az önce monitörüm elime ulaştı ve type c girişinden bilgisayarıma bağladım. Nvdia denetim masasının görüntüsünü aşağıda paylaşıyorum. Şimdi bilgisayarın ekranını tamamen kapatmam mı gerekiyor?

Eki Görüntüle 1013680
Hocam Windows 10 ayarlarından ekranı "oyu oynarken" kapatmanız gerekiyor. O zaman tam performans alırsınız. Yoksa çift monitör görevi görür ve "dahili grafik (İntel UHD)" çalışmaya devam eder.
Hocam laptop ekrani kapatman sart degil ama ben lapatiyorum, bu sekil daha rahat oluyor benim icin

Oyun performansi artti ve laptop daha soguk calisiyor.
Oyun oynarken şart gibi bir şey hocam. Çünkü dahili grafik çalışmaya devam ediyor. Normal kullanımda sorun olmaz ama oynarken etki eder. Bunun dışında tebrik ederim çok güzel bir U.V yapmışsınız.
Hocam ben senin test sonuçların ile karşılaştırma yaptığım zaman GPU puanın çok yüksek ancak CPU puanın benim sonucumdan %10 kadar düşük gözüküyor. Bunun sebebi ne olabilir?


Eki Görüntüle 1013974

@xbea @Dark Lord of the Sith Hocalarım sormak istediğim bir şey var,

Undervolt hakkında forumda olumlu yorum çok fazla ancak bir haftalık bir cihaza böyle bir işlem yapmak ne kadar doğru? @BL4ST hocam yapmış ve benden yüksek puanlar almış. Ancak korkuyorum cihaza bir zarar verir miyim? İkinize ayrı ayrı teşekkür ederim bu cihazı almadan önce aldıktan sonra hep yardımcı oldunuz. Her fırsatta tekrar teşekkür edeceğim. İyi günler.
Bir şey değil hocam 😇. Müsait olduğumuz zamanlarda, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız👍.

Hocam U.V eğer doğru yaparsanız çok işinize yarar. Öncelikle doğru yapılmış bir U.V size kesinlikle performans kaybı yaşatmaz.

U.V aslında şöyle açıklanabilir: Az güçle aynı işi yapma. Bu durumda az güç çeken ekran kartı da az ısınır demektir.

Peki az güçle nasıl aynı işi yapar? Burada aslında silikon kalitesi devreye giriyor. silikonunuz kaliteli olması demek; daha verimli olması demek. Eğer silikonunuz kaliteli ise o zaman az güçle aynı işi yapabilir.

Peki silikonumuzun kaliteli olduğunu nasıl anlarız? Cevap deneme-yanılma yöntemi ile. Siz voltaj düşürdükçe stabil olup olmadığına bakacaksınız. Ne zaman ekran da yırtılma, bir anda sistemin çökmesi ve yeniden başlaması, oyunlarda ani çökme - ekran da yırtılma olur ise sizin silikonunuzun sınırı o "voltaj değeridir".

Umarım yardımcı olabilmişimdir 😇. İyi forumlar, saygılar.
Arkadaş underwolt ile yükseltme yapmamış tam tersi sıcaklığı düşürmek için W kısmış. Hangi programla yaptı ve ayarları nasıl görmek isterim
Hocam W kısmıyor V kısıyor. Yani gücünde bir eksilme olmuyor diye biliyorum.
Yukarıda bir link paylaştı ancak ben yine de biraz temkinli davranma taraftarıyım. 1 sayfa geriye gidersen youtube linkini görebilirsin hocam. Cihazın çok güzel bence ufak tefek ayarlardan sonra beklediğin performansa ulaşacaksındır. Saygılar.
Hocam yapabilirsiniz. Özellikle AMD Ryzen işlemciler masaüstünde bu sayede daha serin çalışıyor.
LoL de GPU1 ve GPU2 yarı yarıya bir kullanım veriyor. En yüksek ayarlarda 110 FPS'den fazla alamıyorum. Monitöre HDMI ile bağlı. Bilen birileri var mı acaba?
Hocam artık HDMI girişinden bağlanmıyor. Daha geniş Hz değerleri sunabilen yüksek kapasiteli Type-C portundan oluyor. Yani Display Port kullanılıyor.
Merhaba,


bu kablo ile bağla hocam gpu1 %0 iniyor
Doğrudur hocam.
Sağ olun bende onu sormuştum. Çünkü ekran kartı çıkışı Type-C'den veriyor demek ki.
Evet hocam.
Büyük ihtimalle öyle hocam yanlış bilgi vermek istemem. Ben internetten bu kablodan istenilen sonucu alabildiklerini okuduğum için aldım. Hdmi girişini denemedim bile.
Yanlış bilgi değil de her cihaz için geçerli olmayan bilgi diyelim. HDMI girişini kullanan cihazların sayısı hala fazla.
Hocam senin cihaz ne?

Hdmi ile baglaninca amd ekran kartina bağlanıyor, yani laptop monitörü ile ayni mantikta çalışıyor. Display port type c'de hocam, bu da doğrudan Rtx 3060'a bağlanıyor
Evet bu cihaz için bu şekilde.
Anladım hocam. Eski Monster'ım onda direkt olarak veriyor. MUX'tan kaynaklı herhalde.
MUX varsa (ki Monster da var) verir.
Sendeki cpu neden 100 puan fazla almis gercekten bilmiyorum. Undervolt kesinlikle tehlikeli birsey degil hocam ve 100% guvene bilirsin. En kotu ihtimal oynadigin oyun kapanir veya laptop restart yapar. Sende voltaji bir cit yukseltirsin biter. Risksiz bedava performans.

Yok ben watt dusurmedim. Undervolt yapinca ayni performansi veya daha yuksek performansi daha dusuk watt ile ulasiyorsun. Sicaklik'da dusuyor.

Ikiside olur hocam ama hdmi gsync veya freesync desteklemiyor
Evet W düşürmüyorsun sadece V düşürüyorsun hocam. Bu arada ikisi de olmaz ne yazık ki bu cihazda Type-C üzerinden Display Port destekliyor RTX 3060'ı.
 
Undervolt için bir ayar verseniz arkadaşlar.2 saat oldu uğraşıyorum 9400 geçemedim time spy 'da.GPU kesinlikle undervolt olmuyor.Asus sanırım engel koymuş veya AMD bilemiyorum.CPU undervolt oluyor ama ayar tuturamadım.CPU TDP 45W 'dan 15W kadar çektim.İşlemci acayip serin çalışıyor.
 
Undervolt için bir ayar verseniz arkadaşlar. 2 saat oldu uğraşıyorum 9400 geçemedim time Spy'da. GPU kesinlikle undervolt olmuyor. ASUS sanırım engel koymuş veya AMD bilemiyorum. CPU undervolt oluyor ama ayar tuturamadım. CPU TDP 45W'dan 15W kadar çektim. İşlemci acayip serin çalışıyor.

Hocam W kısmayacaksınız... Voltaj kısmanız lazım.
 
Oyun oynarken şart gibi bir şey hocam. Çünkü dahili grafik çalışmaya devam ediyor. Normal kullanımda sorun olmaz ama oynarken etki eder. Bunun dışında tebrik ederim çok güzel bir U.V yapmışsınız.
Ben yanlis anlamisim hocam duzelttigin icin tsk ederim. Sen olmasan ne yapacagiz :D
Bunun dışında tebrik ederim çok güzel bir U.V yapmışsınız.
Tsk ederim 😁
 
Ben yanlis anlamisim hocam duzelttigin icin tsk ederim. Sen olmasan ne yapacagiz :D

Tsk ederim 😁
Ne demek hocam 😅. Bu bilgileri aslında herkesin bilmesi gerek, bundan dolayı da artık daha aktif bir şekilde uğraşacağım 💪. Yakında haberleri de gelecek inşAllah 👍.
 
Ne demek hocam 😅. Bu bilgileri aslında herkesin bilmesi gerek, bundan dolayı da artık daha aktif bir şekilde uğraşacağım 💪. Yakında haberleri de gelecek inşAllah 👍.
Bekleriz InsAllah hocam😊
Hocam nasıl kısıcam işte onu bilmiyorum :) hangi program ile kısılıcak nasıl yapılacak araştırıyorum ama elle tutulur bir şey bulamadım henüz.
Hocam size lazin olan programlar:
-MSI Afterburner (GPU undervolt veya overclock icin)
-Kombustor (Test icin ama sart degil, isterseniz Time Spy denegin, cokmezse oyun acin ve bir kac saat oynayin)
-HWI (Herseyi takip etmek icin oyun oynarken veya test ederken. Isi, hiz, watt, voltage, maximum, minimum ve ortalama ayarlarin hepsini kayitliyor)
-GPUZ (Sart degil ama ekran kartinizin bilgilerini burdan bakabilirsiniz)

Simdi sana benim yaptigim degerleri versem belki tutmaya bilir. Kendin yaparsan daha uygun olur hocam. Ben bu islere yeni basladim sabah aksam okuyup videolara bakiyorum ve yavas yavas ogreniyorum. Bas yormak lazim ama sonunda iyi sonuclara ulasirsin insAllah
 
Son düzenleme:

Crucial'ın(Micron'un alt markası ve Micron yapımı bellek kullanan marka) RAM önerme için bir sihirbazı var. Bu başlıktaki bilgisayar için eğer 16GB'ın yanına eklemek isterseniz bu linkte verilen ürünlerle yükseltebilirsiniz diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı