ASUS ROG STRIX G513RM-HQ163 bakımı konusunda öneri

Makaleler
1
Bu hafta içinde başlıkta belirttiğim modeli alacağım. Sıvı metal macun kullandığı için nasıl bakımını yapmam gerekiyor? Sadece fan temizliği yeterli olur mu? Servisinde macunu değiştirmek gerekiyor mi bilmiyorum?
Ve sıcaklıklar düşük olacağını düşündüğüm için ömrü konusunda tahmini bir yıl verebilir misiniz? Extra OC yapılmadan kullanılacak.

Macun temizligini siz yapamazsiniz, 2 yil sonra servis ile gorusursunuz. Toz temizligi yeterli olur ortalama 6 ayda bir. Altina sogutucu alarak sogutmaya destek olabilirsiniz. Omur konusunda tahmin yapmak zor ne yapmak istediginize bagli biraz da. Ayrica elektronikte sans faktoru de etkilidir. Ancak daha uygun fiyata ben bu urunu oneririm acikcasi.

Islemcisi tek cekirdekte ortalama yuzde 10, cok cekirdekte yuzde 15 daha guclu. Asus'un DDR5 RAM ve ekran avantaji var ancak mobil 3060 icin 2K ekran bence fazla geliyor zaten.

Panelinden dolayı seçmememiştim bu modeli. Paneli 53 sRGB idi attığınız modelin. Şu an baktığım dcı P3 %100 bu da SRGB'de %125'e denk geliyor.
Bir de kendim açarsam kasasını garanti dışı kalması benim için sorun.

Evet panel tarafinda ortalama altinda kalan bir urun. En azindan yuzde 99 sRGB koyulmasi lazimdi ama fiyattan kismak icin yapmislar buyuk ihtimalle. ROG modeli de iyidir ama dedigim gibi AAA oyunlar oynayacaksaniz 2K cozunurlukte 3060 sorun cikarir ozellikle de 6GB VRAM ile.

Doğru evet ama sadece oyun için kullanmayacağım o yüzden paneline önem veriyorum. Adobe RGB'si yüksek bir model %88 olması lazım. Bu fiyat için güzel olduğunu düşünüyorum.

Doğru evet ama sadece oyun için kullanmayacağım o yüzden paneline önem veriyorum. Adobe RGB'si yüksek bir model %88 olması lazım. Bu fiyat için güzel olduğunu düşünüyorum.
Hocam Tulpar v20.5 modeline bakmış mıydınız, o da bu fiyat bandındaydı. Ben de bu bütçede bir ürün arıyorum ve çok kararsız kaldım.

Linkte görüleceği üzere sıvı metal kullanımında 1 sene sonrasında kayda değer bir değişim olmamış. Sıcaklıklarda önemli bir sorun olmadıkça sadece fan ve toz temizliğiyle devam edin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…