Çözüldü ASUS ROG STRIX G713IC laptopta mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Feya

Decapat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
INTEL SSDPEKNU512GZ
Ekran kartı
NVIDIA RTX 3050 LAPTOP GPU
Anakart
Bilmiyorum
İşlemci
ADM RYZEN 7 4800H
Bilgisayarım ASUS ROG STRIX G713IC modeli. Aldığımdan beri mavi ekran hatası alıyorum ilk başlarda çok azdı 1 yıl sonra günde 3 4 kez oldu ve garantiye göndermek istedim garantide yazılımla alakalı olduğu söylendi ve garantiden geldiğinden beri günde en az 20 kez bu hataları alıyorum.

Çözüm
tamamdır hocam deniyorum hemen. Bıktım usandım 2 haftadır uğraşıyoruz. Umalım da donanımsal bir sorun olmasın.

hocam ekran kartının bozuk olduğunu başka türlü nasıl anlayabiliriz? Bilgisayarımın bazen ekranı gidiyor çünkü kendi kendine. Ekran siyah oluyor klavye falan hala çalııyor ancak gü. düğmesiyle açıp kapatana kadar düzelmiyor. Bir alakası var mıdır?
Olabilir ama bu size çok masraf getirebilir. Siz bir normal şekilde deneyin. Eğer 23'ünden beri 5 kez yediyseniz idare edilebilir. En azından size şu an ek masraf açmaz. Ama işte bu anti cheatler her şeye sebep olabiliyor. Bir bakın bakalım o olmadan birkaç gün hiç mavi yiyecek misiniz? Yemezseniz sorun büyük ölçüde ondandır. Geri dönüş yaparsın. Müsait olunca bakarım.
Olabilir ama bu size çok masraf getirebilir. Siz bir normal şekilde deneyin. Eğer 23'ünden beri 5 kez yediyseniz idare edilebilir. En azından size şu an ek masraf açmaz. Ama işte bu anti cheatler her şeye sebep olabiliyor. Bir bakın bakalım o olmadan birkaç gün hiç mavi yiyecek misiniz? Yemezseniz sorun büyük ölçüde ondandır. Geri dönüş yaparsın. Müsait olunca bakarım.
az önce bunu aldım hocam. Bu da mı ekran kartı ile alakalı?

az önce bunu aldım hocam. Bu da mı ekran kartı ile alakalı?
Evet öyle. Eğer çok sık değilse kullanın. Çok sık olmaya başladıysa bir garanti veya firmasına onarım talebiyle gönderin. Değişim gerekiyorsa da yaparlar. Size de bir ücret verirler.

Evet öyle. Eğer çok sık değilse kullanın. Çok sık olmaya başladıysa bir garanti veya firmasına onarım talebiyle gönderin. Değişim gerekiyorsa da yaparlar. Size de bir ücret verirler.
hocam son olarak bunlara bakar mısınız? Bunların içinde daha önce size attıklarım olabilir ama ikisini az önce aldım.

Son olarak senden şunu isticem. Sistemden Vanguardı revo ile tamamen kaldırır mısın? Bir süre hiç kullanma. Bak bakalım sorun devam mı ediyor? Ne oluyor. Ona göre dönüş yaparsın. Oda olmazsa artık %100 yani. Alttaki yolu izle.

MODULE_NAME: hardware
IMAGE_NAME: hardware

030223-14343-01.dmp isimli dosyayı dump klasöründe bırakın.

Windows artık bize sorun kaynağını donanım olarak vermeye başlamış :(
Garantiye(1 yıl yazmışsınız devam ediyordur.) Şu anki haliyle ve dump dosyalarını silmeden tekrar gönderin. Onlarda bizim gibi bakıp sorun muht kullandığı şu yazılımdan diye düşünerek göndertmiş olabilir. Tekrar verin garantiye muhtemelen 4-5 kere bile vermeniz gerekse yine de verin. Firma size 2.kezde yazılımsal deyip gönderirse. 3. kez yollayın. Bu sefer şu notu düşün : Cihazı sorunundan dolayı 3.kez yolluyorum. Gerekirse format atın. Gerekirse bütün diskleri temizleyin ama bana yazılımsal demeyin. Çünkü ben her şeyi denedim. Yazılımdan olabilecek şeklinde. Umalım 3.cüye gerek kalmaz. Asusun destek tarafı biraz insanı yoruyor.

Son olarak senden şunu isticem. Sistemden Vanguardı revo ile tamamen kaldırır mısın? Bir süre hiç kullanma. Bak bakalım sorun devam mı ediyor? Ne oluyor. Ona göre dönüş yaparsın. Oda olmazsa artık %100 yani. Alttaki yolu izle.

MODULE_NAME: hardware
IMAGE_NAME: hardware

030223-14343-01.dmp isimli dosyayı dump klasöründe bırakın.

Windows artık bize sorun kaynağını donanım olarak vermeye başlamış :(
Garantiye(1 yıl yazmışsınız devam ediyordur.) Şu anki haliyle ve dump dosyalarını silmeden tekrar gönderin. Onlarda bizim gibi bakıp sorun muht kullandığı şu yazılımdan diye düşünerek göndertmiş olabilir. Tekrar verin garantiye muhtemelen 4-5 kere bile vermeniz gerekse yine de verin. Firma size 2.kezde yazılımsal deyip gönderirse. 3. kez yollayın. Bu sefer şu notu düşün : Cihazı sorunundan dolayı 3.kez yolluyorum. Gerekirse format atın. Gerekirse bütün diskleri temizleyin ama bana yazılımsal demeyin. Çünkü ben her şeyi denedim. Yazılımdan olabilecek şeklinde. Umalım 3.cüye gerek kalmaz. Asusun destek tarafı biraz insanı yoruyor.
vanguardı tamamen sildim hocam birkaç gün kullanacağım eğer devam ederse sizi rahatsız etmeden direk garantiye göndereceğim. Donanımsal olarak sorun çıkarsa ki öyle gözüküyor karşılayamam ama yine de gönderelim. Teşşekkür ederim emekleriniz için günde 10 kez alırken günde 1 2 kez almaya başladım en azından. Tekrardan teşekkürler ,iyi forumlar hocam.

vanguardı tamamen sildim hocam birkaç gün kullanacağım eğer devam ederse sizi rahatsız etmeden direk garantiye göndereceğim. Donanımsal olarak sorun çıkarsa ki öyle gözüküyor karşılayamam ama yine de gönderelim. Teşşekkür ederim emekleriniz için günde 10 kez alırken günde 1 2 kez almaya başladım en azından. Tekrardan teşekkürler ,iyi forumlar hocam.
Rica ederim. Vanguard çözerse son yazdığımı çözmezse ekran kartının hatasıyla ilgili olan mesajı işaretlersiniz. Kullanıcılar neyden olduğunu böylece görürler :) Azalması da iyi. İyi günler dilerim.

Rica ederim. Vanguard çözerse son yazdığımı çözmezse ekran kartının hatasıyla ilgili olan mesajı işaretlersiniz. Kullanıcılar neyden olduğunu böylece görürler :) Azalması da iyi. İyi günler dilerim.
hocam windows 21h2 adlı dosyayı indirip format attım şu an hiçbir driver yüklü değil ve bu hatayı verdi. Yardımcı olur musun?

bütün driverlarımı yüklememi tavsiye eder misin hocam yoksa tek tek mi ilerleyeyim
Sen bir bluetooth kur. Sorun tekrar verirse dump at. Tek tek ilerleyelim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı