Merhaba arkadaşlar. Direkt konuya giriyorum, i5 9400F işlemcim ASUS ROG STRIX GTX 1050 Ti ekran kartım, 8x2 16 GB 2667MHz RAM'im var. Anakartım da MSI H310M Pro-D Plus. Ekran kartım zaten işlemcim için yetersiz. Bu sebepten darboğazı en aza indirmek için OC'li kullanıyordum. Ancak bir gece periler kulağıma bunun yetersiz olduğunu fısıldadı ve araştırmaya koyuldum. Sonradan fark ettim ki gerçekten azmış. Eskiden "güç hedefi yüzde 102, GPU voltajı varsayılan, GPU clock 1430 MHz, Memory clock 7450 MHz" olarak kullanıyordum. Şu anda ise "güç hedefi yüzde 110, GPU voltajı yüzde 3, GPU clock 1531 MHz (en yüksek bu olduğu için böyle yoksa daha yükseltmeyi planlıyordum.) Memory clock 7600 MHz" olarak kullanıyorum. Öncekinde bir sıkıntı görmediğim gibi şu anda da görmedim. Sizce ayarlarım nasıl? Değiştirmem gereken yerler nerelerdir? Nedenleriyle birlikte açıklarsanız sevinirim. Ayrıca kartı stok kart olarak değil de marka modeline göre soğutma gücüne göre de değerlendirirseniz daha tutarlı olur. Şimdiden herkese teşekkür ederim.