ASUS ROG STRIX GTX 1070 ekran kartını 95 derecede kullanmak

Sessiz Oyuncu

Decapat
Katılım
4 Kasım 2020
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamünaleyküm,
Bugün 2. el ASUS ROG STRIX GTX 1070 8 GB aldım.
Kartın mining geçmişi yüksek ihtimal var.
İçi hiç açılıp termal macun değişimi olmamış, garanti etiketi üzerinde. Bence uygun fiyata da aldım 3100 TL. Kart şu an FurMark açınca 10 saniye içinde 94-95 derecelere geliyor ama bir şey olmasını istemediğimden görür görmez kapattım.
Kaliteli termal macun siparişi verdim gelince macunu mecbur yenilemek zorundayım.
Normalde içi açılmamış kartın orijinalliği bozulmasın diye içini açma taraftarı değilim ama bu kartta mecbur açmak zorundayım.
Sorum şu arkadaşlar eski sahibi kartı böyle uzun süre kullanmış büyük ihtimal, kartta ilerleyen vakitlerde bir sorun çıkar mı? Chipset soğuk lehime düşse başım çok ağrır sizce kartı satmalı mıyım kullanmaya devam mı edeyim?
 
Çok fazla ısınıyor, ileride de kimse size bir şey olacak veya olmayacak garantisini veremez. O riski sizin almanız gerek.
 
Aleykümselam, hocam garantisi bitmiş bir kartın içi açılmasında sorun yok hem arka kısımdan fırça yardımıyla temizleyebilirsin fanları. 6 sene GTX 970 kullandım. 6 ayda bir MX 4 termal macun değişimi yaptım hiçbir sorun yaşamadım termal padlerde (varsa) özelliğini yitirmiş ise aynı kalınlıkta termal pad alıp değişitirmen MOSFET'ler için çok faydalı olacaktır. Umarım sorunsuz uzun yıllar kullanırsınız.
 

Geri
Yukarı